Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Bericht raad van bestuur - Welkom terug!

20 augustus 2020 | Interne berichten | 0 reactie(s) Vereniging | Koers 2023 | Medewerkers

 

Beste medewerkers, welkom terug!

Wat waren we met z’n allen toe aan vakantie, hopelijk hebben jullie daar allemaal maximaal van kunnen genieten. Nu, zo tegen het einde kijken jullie waarschijnlijk, net als ik uit naar een nieuw schooljaar waarin we samen met elkaar weer goed onderwijs bieden en de uitdagingen die op ons pad komen zullen aangaan. We hebben de afgelopen vijf maanden bewezen dat we dat kunnen!
Een nieuw schooljaar waarin we onder andere nadenken of en hoe we de voordelen van digitaal onderwijs op afstand kunnen blijven benutten. Ondanks de vrije dagen en het mooie weer was het Coronavirus nooit ver weg, zowel letterlijk als figuurlijk. Dat roept vragen op, want met het opheffen van de ‘1.5m norm’ voor leerlingen betekent dit nog steeds afstand houden voor en tussen medewerkers. Tijdens onze vakantie zijn ook de uitkomsten van nieuwe onderzoeken over besmettingsrisico’s gepresenteerd. Met name ventilatie is nu een belangrijk item en dat geldt zeker voor het onderwijs! Ik begrijp de mogelijke onrust en vragen die dit geeft. We gaan er natuurlijk alles aan doen om de landelijke richtlijnen te blijven volgen en onze eigen specifieke schoolsituaties te onderzoeken. Het onderwerp ventilatie heeft hoge prioriteit binnen alle scholen en onze hele vereniging. De komende tijd wordt door de dienst huisvesting van OMO alle informatie per locatie verzameld om eventuele risico’s in kaart te brengen. Samen met de rectoren en directieteams zorgen we voor adequate oplossingen zodat de scholen goed worden geventileerd. Ik heb er daarom alle vertrouwen in dat we op 24 augustus weer veilig van start kunnen gaan.

Over veilig gesproken, hier kunnen we ook zelf wat in betekenen. Uit de cijfers blijkt dat de stijging van besmettingen in grote mate veroorzaakt wordt door terugkeerders uit ‘oranje gebieden’. Daarom doe ik een beroep op je om tien dagen in quarantaine te gaan als je uit zo'n gebied komt. Heel vervelend voor jou, je leerlingen en de school. Hoe tegenstrijdig het misschien ook klinkt: in die situatie is het collegiaal om niet te komen. We verheugen ons allemaal dat de leerlingen er weer zijn, we hebben ze gemist en zij jullie. Laten we er alles aan doen om vervelende maatregelen als scholensluiting niet meer te hoeven meemaken. 

Heel veel succes allemaal en een fijne start gewenst samen met de collega’s en de leerlingen.

Namens raad van bestuur  

Jos Kusters
voorzitter


(Zijn er op dit moment zorgen en/of vragen over dit onderwerp, stel ze aan je leidinggevende of stuur ze aan coronavirus@omo.nl.)

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.