Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

OMO2 pakt uit voor '20-'21

26 augustus 2020 | Paul Verzellenberg | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Krachtig, effectief, inspirerend en direct toepasbaar

OMO2, het netwerk voor het middenmanagement van OMO, pakt uit!

We hebben een programma samengesteld waar je simpelweg bij wilt zijn. De bekende thema dag en jaarlijkse training staan hieronder voor je klaar. 

Themadag 'OMO2 organiseert en netwerkt zich in de rondte'

Op donderdag 29 oktober 9:30-16:30 uur, in Eindhoven, Corona-proof locatie volgt

Inschrijven kan via deze link

Programma

Workshop 'Teamgericht organiseren en sturen' door Ben van der Hilst.

Het gedrag van lerarenteams en van individuele leraren wordt voor een belangrijk deel bepaald door de organisatiestructuur van scholen. En ook de effectiviteit van het sturen door leidinggevenden is daarvan afhankelijk.

In de workshop analyseren we aan de hand van een eenvoudig instrument de organisatiestructuur van ieders school en kijken naar mogelijke hindernissen of onduidelijkheden daarin, die het functioneren van de middenmanager belemmeren. Uiteraard kijken we naar mogelijke oplossingen of verbeteringen die binnen het bereik van de middenmanager liggen.

Ben van der Hilst heeft een lange staat van dienst in het onderwijs: als leraar, directeur en als opleider van leidinggevenden in alle sectoren van het onderwijs. Hij werkt nu als adviseur en promoveerde in december 2019 op het proefschrift Teamgericht organiseren in het onderwijs. Sturen op kwaliteit, wendbaarheid en werkplezier.

Workshop 'Netwerken buiten school' door Martha Houbens.

Nu ons onderwijs steeds meer naar ‘buiten’ kijkt voor samenwerking met bedrijven, instellingen en organisaties is het ook steeds meer van belang om een betrouwbaar netwerk op te bouwen. Welke rol speel je als teamleider daarin en hoe betrek je daar docenten in? In de workshop wordt ingegaan op deze vragen. Op een actieve en interactieve manier zoeken we bij iedereen naar de manier van netwerken die bij jou en bij jouw schoolorganisatie past.

Martha Houbens verbindt al meer dan 10 jaar docenten en bedrijven met elkaar. Door haar achtergrond in het onderwijs en bedrijfsleven weet ze wat in beide werelden speelt en hoe de kloof gedicht kan worden.

Masterclass 'Essentie van leiderschap' door Remco Claassen

Remco Claassen is een autoriteit op het gebied van leiderschap.

Met humor en directheid zal Remco op heldere wijze d.m.v. onderwerpen als verbaal meesterschap, persoonlijke en team effectiviteit de essentie van leiderschap belichten.

Mis dit niet; deze man is inspirerend en geeft energie!

Remco Claassen is een rebelse spreker, trainer en auteur die zicht richt op ontwikkeling van talent op het gebied van leiderschap en effectiviteit.

Zijn presentaties stonden in het voorprogramma van internationale topsprekers als Stephen Covey, Tom Peters en Robert Cialdini. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een van de meest gevraagde sprekers op het gebied van leiderschap en persoonlijke ontwikkeling.

Training Persoonlijk Leiderschap

In deze training word je door de ervaren trainers Sander Galjaard en Femmy Wolthuis meegenomen “op expeditie” om jouw leiderschapskwaliteiten verder te onderzoeken en uit te diepen. Je leert samen met de andere deelnemers en ligt het accent van de training vooral in de dagelijkse praktijk.

In de training ben je bezig met vragen als: wie ben je, door welke situaties word jij getriggerd, hoe wil jij een voorbeeld zijn voor je collega’s en hoe maak je gebruik van je sensitiviteit, je intuïtie in wat er speelt en leeft in jouw team?

  • Intake 28 sept of 1 okt
  • 4 bijeenkomsten op ma 26 okt, di 8 dec, do 11 feb en vr 16 apr.
  • Van 10:00-18:00 uur
  • Locatie: OMO-bureau Tilburg of op locatie bij de deelnemers

Meer weten?

Mail naar vrz@sgweredi.nl dan krijg je een uitgebreide programma beschrijving. 

Inschrijven kan via een klik op deze inschrijflink

Uitnodiging vooraankondiging OMO2 is klaar voor 20-21.docx

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.