Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Mireille van der Kracht benoemd tot rector OMO scholengroep Boxtel

1 februari 2021 | Persberichten | 0 reactie(s) Vereniging | Scholen | Medewerkers

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Mireille van der Kracht benoemd tot rector van OMO Scholengroep Boxtel, waaronder het Baanderherencollege en het Jacob-Roelandslyceum vallen. Tot juli 2020 was zij rector van het Kennemer College havo/vwo in Beverwijk. Mireille start haar nieuwe functie op 1 april 2021. Zij volgt Joris Hermans op die 1 januari 2021 startte als directeur Instituut Sport en Bewegingsstudies aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).  

Mireille van der Kracht startte haar loopbaan in 2000 als docent Nederlands aan het Kennemer Lyceum in Overveen. Na het afdelingsleiderschap op deze school en op het Jan van Egmond Lyceum in Purmerend, werd zij in 2009 plaatsvervangend rector op het Ichthus Lyceum in Driehuis. Van 2016 tot juli 2020 was zij rector van het Kennemer College havo/vwo in Beverwijk. 

Mireille van der Kracht behaalde aan de Rijksuniversiteit Groningen haar doctoraal Nederlandse taal- en letterkunde, studeerde cum laude af aan de IVLOS in Utrecht voor de lerarenopleiding en volgde de tweejarige  opleiding Master of Educational Management bij de NSO in Amsterdam. 

Naast haar reguliere werk was Mireille van mei 2015 tot januari 2020 lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Atlant (Bijzonder Basisonderwijs Velsen), een bestuur van negen basisscholen. 

Mireille van der Kracht is 48 jaar, geboren in Rheden. Zij is getrouwd en moeder van twee zonen van 13 en 12 jaar en een dochter van 8 jaar. Mireille woont, sinds de zomer van 2020, met haar gezin in Liempde.

Over haar nieuwe functie bij OMO Scholengroep Boxtel: “Na onze verhuizing afgelopen zomer voelen we ons hier als gezin snel thuis. In deze nieuwe rol kan ik mijn ervaring als rector inzetten voor het Baanderherencollege en het Jacob-Roelandslyceum. Ik kijk ernaar uit om, samen met alle betrokkenen, te zorgen voor uitstekend onderwijs, met aandacht en ruimte voor iedere leerling uit onze omgeving.”

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.