Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

‘Har(t)d voor afval meubelcollectie’ winnaar OMO-praktijkwerkstukprijs

1 april 2021 | Persberichten | 0 reactie(s) Vereniging | Scholen | Medewerkers | Leerlingen

Ook dit jaar is de OMO-praktijkwerkstukprijs uitgereikt. Een grootse en gezamenlijke uitreiking zat er helaas nog niet in. Maar op school werd digitaal aan de leerlingen de uitreiking gedaan door Jos Kusters, voorzitter Raad van Bestuur. Het onderwerp ‘duurzaamheid’ kwam dit jaar opvallend veel aan bod bij de inzendingen. Taart, complimenten en een mooie geldprijs viel de winnaars ten deel. 

De uitreiking en de prachtige werkstukken zijn te zien via Praktijkwerkstukprijs - prijsuitreiking (wachtwoord: Praktijkprijs).

 Winnaar

Tim Ackermans van het Munnikenheide College in Rucphen mocht met zijn werkstuk ‘Har(t)d voor afval meubelcollectie’ dit jaar de eerste prijs in ontvangst nemen.

 

De jury roemde hem voor zijn idee om van afvalhout en oude kleding een duurzame meubelcollectie te maken. Mooi in beeld gebracht en echt van deze tijd. Een terechte winnaar. 

Tweede prijzen voor Munnikenheide College Etten-Leur én Munnikenheide College Rucphen

Het Munnikenheide College liet zich dit jaar van zijn beste kant zien. De ingezonden stukken van de leerlingen waren allen zeer vakkundig en creatief. 

 

Een tweede prijs ging dit jaar naar Sabir Ayaou (Etten-Leur). Sabir ontwierp en maakte met zijn ‘gouden handjes’ een schitterende lamp. Dit werkstuk getuigt van vakmanschap.

Pim Maas (Rucphen) verraste de jury met zijn ‘Tiny house op schaal’. Met zijn oplossing voor het woningtekort in Nederland ontwierp en maakte hij een prachtige ‘Tiny House’. Ook hier weer vakmanschap ten top duurzaam bedacht en uitgevoerd.

Scholengemeenschap Were Di ontvangt de derde prijs

Van Scholengemeenschap Were Di kwamen dit jaar de derde prijs winnaars. Milou van Loon en Fleur Sleegers maken beiden een tijdschrift over hun stage. 
Milou vond een stageplaats in de zorg en gaf de jury hierin met haar tijdschrift ‘Het nieuwe leven’ een inkijkje. 
Fleur nam de jury mee tijdens haar ‘beroepsgericht stage’ en liet zien hoe een sterke persoonlijkheid zijn is. Een indrukwekkend verhaal met een mooie geldprijs als beloning.

Tijdens de digitale uitreiking nam de voorzitter van de jury, Jos Kusters ook gebruik van de gelegenheid om de niet genomineerden leerlingen te bedanken voor hun inzending. “Ben trots op wat je gedaan hebt, ook dit jaar voor jullie een aardigheidje en taart, op school”.

Jaarlijks terugkerend evenement

De OMO-praktijkwerkstukprijzen zijn op 1 april 2021 op school uitgereikt.
De OMO-praktijkwerkstukprijs is een jaarlijks terugkerend evenement waarvoor vijf inzendingen worden genomineerd. Beoordelingscriteria zijn onder andere mate van samenwerken, mate van zelfstandigheid, mate van reflecteren, motivatie, toepasbaarheid en originaliteit. Het winnende werkstuk wordt gehonoreerd met een geldbedrag van € 1.000,00. Daarnaast worden er twee tweede prijzen (€ 500,00) en twee derde prijzen (€ 200,00) toegekend. 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.