Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Entreeopleiding biedt toegang

10 september 2021 | Persberichten | 0 reactie(s) Vereniging | Scholen | Leerlingen

 

  

            

 
 
 
 
 
 
 
 

Het Koning Willem I College en de Bossche Vakschool (één van de scholen van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs) tekenden vandaag een samenwerkingsovereenkomst met betrekking tot de Entreeopleiding.

De Entreeopleiding is een mbo niveau 1-opleiding op Assistenten niveau. De Entreeopleiding biedt net als vmbo-basis toegang tot een mbo niveau 2-opleiding.

Afgelopen jaar gingen de twee scholen al een pilot aan waarin een aantal leerlingen van de Bossche Vakschool in hun laatste voortgezet onderwijsjaar deze opleiding met succes doorliepen onder begeleiding van Koning Willem I College.

Praktijkgericht

Door deze mogelijkheid samen aan te bieden kunnen leerlingen in het voortgezet onderwijs al veel praktijkgerichter aan de slag. Ze leren hun vaardigheden voor een deel op hun 'oude vertrouwde' school en voor een deel bij een stagebedrijf. Met deze
vorm is er voor leerlingen waarvoor de vmbo-examinering niet passend is een alternatief waardoor zij toch kunnen doorstromen van vmbo naar mbo.

Meer kansen

Fleur Cerini, algemeen directeur Bossche Vakschool en Van Maerlant: “De beroepen die onze (v)mbo'ers straks vervullen, zijn het fundament van onze maatschappij! Met deze samenwerking bieden we juist deze leerlingen en studenten kansen. Onze doelgroep kenmerkt zich door hun talent voor het praktisch leren en voor het vakmanschap van de toekomst. Door dit aanbod creëren we een onderwijsvorm die past bij jongeren die hun beroepsdiploma willen halen in een vertrouwde omgeving,
zonder verlies van onderwijsjaren."

Jos Kusters, voorzitter Raad van Bestuur vereniging Ons Middelbaar Onderwijs: “Het hedendaagse onderwijs kenmerkt zich door grote verschillen tussen leerlingen en daarvoor is maatwerk noodzakelijk. Met deze samenwerking kunnen we specifieke leerlingen meer kansen bieden om een diploma te halen en door te stromen naar andere niveaus waardoor het perspectief op werk sterk wordt vergroot.”

Jos van Kessel, voorzitter van het College van Bestuur van het Koning Willem I College: “Het is belangrijk dat leerlingen en studenten een opleiding volgen die qua niveau en richting passend zijn. Op die manier helpen we schooluitval te voorkomen.
Door samen te werken met de Bossche Vakschool maken we de overgang van vmbo naar mbo zo gemakkelijk mogelijk.”

Deze samenwerkingsovereenkomst valt onder een bredere intentie van het Koning Willem I College en de Bossche Vakschool om doorlopende leerlijnen te maken waarin maatwerk, flexibiliteit en kansen creëren centraal staan.

  

V.l.n.r. Jos Kusters (voorzitter Raad van Bestuur OMO), Dominique Majoor (lid CvB KW1C), Jos van Kessel (voorzitter CvB KW1C), Fleur Cerini (algemeen directeur Bossche Vakschool en Van Maerlant) en Marelle Pronk (directeur Bossche Vakschool).

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.