Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Robert Tops benoemd tot rector Rythovius College

30 september 2021 | Persberichten | 0 reactie(s) Vereniging | Scholen

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Robert Tops benoemd tot rector van het Rythovius College in Eersel. Op dit moment is hij directeur-bestuurder van Cordaad Welzijn/Welzijn de Kempen. Robert start zijn nieuwe functie op 1 december 2021. Hij volgt Marleen van den Hurk op die 1 september 2021 startte als directeur onderwijs op Instelling Voortgezet Onderwijs Deurne.  

Robert Tops (1980) studeerde met succes Beleids- en Organisatiewetenschappen aan Tilburg University. Tijdens zijn studie was hij medewerker van de universiteit in de koppeling tussen het middelbaar onderwijs en de universiteit en werkte hij er onder andere als onderzoeker op het gebied van wijkgericht werken en bestuurlijke vernieuwing. Van 2006 tot september 2012 was Robert adviseur maatschappelijke ontwikkeling bij BMC Advies en Management, waarna hij zijn huidige functie aanvaardde als directeur-bestuurder van Cordaad Welzijn/Welzijn de Kempen. Een organisatie die zorgt voor verbinding in negen gemeentes in Zuidoost-Brabant op het vlak van jeugd- en jongerenwerk, mantelzorg, vrijwilligers- en vluchtelingenwerk. 

Ook is hij drie jaar voorzitter van de Raad van Toezicht bij een organisatie voor welzijnswerk/peuterwerk geweest. Vanaf 2017 tot nu is hij gastspreker/kennismaker voor de Algemene Vereniging voor Schoolleiders. Van begin 2017 tot einde 2019 was hij lid van de kenniskring en onderzoeker aan het lectoraat integrale veiligheid aan Avans Hogeschool. Van 2006 tot 2015 was Robert gemeenteraadslid en fractievoorzitter in de gemeente Veldhoven. 

Robert is opgegroeid in Dommelen en Veldhoven, de plaats waar hij nu woont met zijn partner en drie kinderen (9, 7 en 3 jaar). 

In diverse rollen maakte hij de koppeling tussen maatschappelijke ontwikkeling, lokale inbedding, politiek en onderzoek. “Zoeken naar die samenhang past bij mij. Het Rythovius College is van grote waarde voor de ontwikkeling van de kernen in de Kempen. Een school met een bewezen kwaliteit. Een school waar De Kempen trots op mag zijn. Samen met bijna 1100 leerlingen, hun ouders/opvoeders, ketenpartners en een team van gedreven professionals zullen we verder bouwen aan de toekomst van en voor jongeren in De Kempen. Ik kijk er zeer naar uit.”, aldus Robert.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.