Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Martine Overdijk-Kerkhoff benoemd tot rector IVO Deurne

4 oktober 2021 | Persberichten | 0 reactie(s) Vereniging | Scholen

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Martine Overdijk-Kerkhoff benoemd tot rector van Instelling voor Voortgezet Onderwijs (IVO) Deurne, waaronder de deelscholen Sprongcollege, Hub van Doornecollege, Alfrinkcollege en Peellandcollege vallen. Op dit moment is zij clusterdirecteur Agri en Business aan de HAS Hogeschool in Den Bosch. Martine start haar nieuwe functie op 1 januari 2022. Zij volgt Elke Oegema op die 1 september 2021 startte als bestuurder bij ROC Nijmegen.  

Martine Overdijk-Kerkhoff (1968) behaalde haar diploma bedrijfskunde aan Universiteit Nijenrode en volgde met succes de Master Business Administration (MBA) aan de University of Texas in El Paso. Op dit moment volgt ze het programma voor bestuurders in de publieke en non-profit sector aan TIAS School for Business and Society in samenwerking met Harvard. 

Na haar afstuderen werkte Martine in diverse management functies voor de Benelux organisatie van de Zweedse multinational SCA Packaging. In 1996 vertrok ze naar Ciudad Juarez in Mexico om voor Philips te gaan werken. Na een verblijf van negen jaar op diverse plekken in het buitenland keerde ze terug naar Nederland, en maakte bewust de overstap van het bedrijfsleven naar het onderwijs.

Eerst als marketing docent aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen waarna ze als hogeschool docent en consultant zakelijke dienstverlening aan de slag ging bij Fontys Hogescholen. In 2011 werd zij opleidingshoofd/director International Business Management Studies bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. En vijf jaar later clusterdirectielid en manager onderwijs op het Summa College in Eindhoven. Vanaf juni 2016 vervolgde Martine haar loopbaan bij de HAS Hogeschool en Den Bosch; eerst als opleidingsdirecteur voor Bedrijfskunde en Agri-foodbusiness en International Food en Agribusiness en vanaf november 2019 als clusterdirecteur Agri en Business met integrale verantwoordelijkheid voor onderwijs, onderzoek en kennistransfer. 

Naast haar werk is Martine actief als lid van de Raad van Toezicht bij SKPO (stichting met 36 basisscholen) en eerder van de Stichting Primair en Voortgezet Onderwijs Zuid-Nederland, nu SILFO. 

Martine Overdijk is 53 jaar, geboren in Haarlem maar opgegroeid in Son. Zij is getrouwd en moeder van twee kinderen van 21 en 23 jaar. Martine woont met haar gezin in Son. 

Over haar nieuwe functie bij IVO Deurne: “Ik vind het een voorrecht om bij IVO Deurne te mogen beginnen, een mooie/dynamische school die met een breed onderwijspallet, ambitie en een focus op de leerling een onmiskenbare plek in de regio inneemt. Ik kijk er naar uit de medewerkers, leerlingen, ouders en externe partners te ontmoeten in januari.”

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.