Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

‘E-Kart Elektrische superkart’ winnaar OMO-praktijkwerkstukprijs

31 maart 2022 | Persberichten | 0 reactie(s) Vereniging | Scholen | Leerlingen

Tijdens een feestelijke bijeenkomst reikte Jos Kusters, voorzitter van de Raad van Bestuur en voorzitter van de jury, op 31 maart de OMO-praktijkwerkstukprijs 2022 uit. Genomineerde leerlingen, ouders en begeleidend docenten wachtten in spanning af. Voor het eerst sinds twee jaar werd deze prijs fysiek uitgereikt. De inzending van leerlingen van het Hub van Doornecollege uit Deurne gingen er, met hun duurzame superkart met de hoofdprijs vandoor. Daarnaast werden er nog vier prijzen uitgereikt.

Winnaar Hub van Doornecollege


Dit jaar mochten leerlingen van het Hub van Doornecollege uit Deurne de eerste prijs in ontvangst nemen voor hun inzending E-Kart Elektrische superkart. Vanuit het ministerie worden scholen met een technisch profiel extra bekostigd om het techniekonderwijs te vernieuwen, te verduurzamen en aantrekkelijker te maken. Met dit project zijn zij, en de school hierin uitstekend geslaagd. Na het harde werken mochten de leerlingen deelnemen aan een E-kart race. De jury gaf aan “Jullie zijn de eerste generatie E-monteurs die straks ons wagenpark mobiel houden en hebben, met elkaar gezorgd voor landelijke bekendheid”.

Tweede prijzen voor SG Were Di en Munnikenheide College

Met het werkstuk ‘Door jongeren voor jongeren, seksuele ontwikkeling’ maakte een leerling van SG Were Di tijdens de lessen van ‘Mens en Activiteiten’ van ‘Zorg en Welzijn’, aan het begin van het schooljaar een kwartet. Jongerenwerk was hierover erg enthousiast en waarop zij het verder geperfectioneerd heeft. Dit resulteerde in een origineel en gedurfd werkstuk dat jongeren zeker zal aanspreken. Zij mocht hiervoor een tweede prijs in ontvangst nemen.

Een leerling van het Munnikenheide College in Rucphen maakte na het overlijden van zijn opa de ‘Memories (box) -Ode aan Opa–‘. Een werkstuk waarvan de jury stil werd. Deze box is een uitzonderlijk sterke vertaling van het gevoel van deze leerling. Ook voor hem een tweede prijs.

SG Were Di en Da Vinci College ontvangen de derde prijs

Het originele stageverslag ‘Tijdschrift LOB’ in de vorm van een magazine bezorgde een leerling van SG Were Di een derde prijs. In het magazine brengt zij door middel van foto’s en verhalen haar ervaringen tijdens haar stage in beeld. Bijzonder liefdevol gemaakt met hierin ook tips voor andere leerlingen bij het maken van hun werkstuk.

Twee leerlingen van het Da Vinci College mochten voor het werkstuk ‘Voorlichting over mondhygiëne bij kinderen’ ook een derde prijs in ontvangst nemen. Zij ontvingen de complimenten van de jury voor het bewust maken van kinderen voor de mondhygiëne en hoe belangrijk het is goed hun tanden te poetsen en uit te leggen hoe ze dat moeten doen.

Jaarlijks terugkerend evenement

De OMO-praktijkwerkstukprijzen zijn op 31 maart 2022 uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Tilburg. De uitreiking vond plaats in aanwezigheid van familie, vrienden, docenten en schoolleiders van de genomineerden.

De OMO-praktijkwerkstukprijs is een jaarlijks terugkerend evenement waarvoor vijf inzendingen worden genomineerd. Beoordelingscriteria zijn onder andere mate van samenwerken, mate van zelfstandigheid, mate van reflecteren, motivatie, toepasbaarheid en originaliteit. Het winnende werkstuk wordt gehonoreerd met een geldbedrag van € 1.000,00. Daarnaast worden er twee tweede prijzen (€ 500,00) en twee derde prijzen (€ 200,00) toegekend. Meer informatie OMO-prijzen

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.