Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Samen staan we sterker

8 april 2022 | Persberichten | 0 reactie(s) Vereniging | Scholen

   

 

Na meerdere prettige verkennende gesprekken is het voor beide partijen duidelijk: Scholengemeenschap De Overlaat en Scholengroep De Langstraat versterken en inspireren elkaar in het onderwijskundig aanbod. Door een vergaande samenwerking aan te gaan, wordt een rijk onderwijsaanbod voor de (toekomstige) leerlingen behouden en verder versterkt.

Otto Dooijes, algemeen directeur-bestuurder De Overlaat: “De Overlaat, dit jaar opnieuw uitgeroepen tot Excellente School, biedt prachtig vmbo onderwijs in de volle breedte, met maar liefst zeven profielen. Om ons rijke aanbod te behouden en liefst verder uit te bouwen ben ik als één-pitter op zoek gegaan naar een stevige partner om samen vorm te geven aan modern onderwijs voor de regio. Toen Scholengroep de Langstraat ons vroeg verkennend met elkaar in gesprek te gaan paste dit heel goed bij deze ambitie.”

Ambitie

De samenwerking kent als ambitie dat de Overlaat met ingang 1 augustus 2023 onderdeel gaat uitmaken van SG De Langstraat. Iedere school van de scholengroep heeft zijn eigen identiteit en onderwijsvisie binnen gedeelde waardes van de scholengroep. Dat geldt dan ook voor De Overlaat. Er blijven dan voor leerlingen en ouders voldoende keuzemogelijkheden. Zowel qua onderwijsvisie als qua sfeer, want niet iedere leerling is hetzelfde en de ene onderwijsvisie past beter bij een leerling dan de andere.

Per 1 augustus 2023 vindt ook de bestuurlijke overdracht van De Overlaat plaats naar het bestuur van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs, waar SG De Langstraat deel van uitmaakt.

Zelfde onderwijsvisie

Edwin Verlangen, rector SG De Langstraat: “Het onderwijsaanbod van De Overlaat is duidelijk aanvullend op dat van de vier scholen van SG De Langstraat, met name op het gebied van de techniek. Ook de onderwijsvisie sluit bijna naadloos aan. De leerling heeft zelf de regie en de buitenwereld wordt zoveel als kan de school in gehaald om leerlingen voor te bereiden op hun plek op de arbeidsmarkt. Dit past heel goed bij de koers die SG De Langstraat aan het ontwikkelen is. Door intensiever samen te werken behouden we de volle breedte van het vmbo in de regio Waalwijk en kunnen we in het kader van de Nieuwe Leerweg zelfs nieuw aanbod creëren.”

De komende periode wordt door beide organisaties gewerkt aan een intensivering van de samenwerking op onderwijskundig vlak en wordt een bestuurlijk proces gelopen om de ambities te verwezenlijken.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.