Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Angélique Vermeulen benoemd tot rector Varendonck College

27 februari 2023 | Persberichten | 1 reactie(s) Vereniging | Scholen

De Raad van Bestuur van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Angélique Vermeulen benoemd tot rector van het Varendonck College in Asten/Someren. Op dit moment is zij directeur van VSO Velddijk, een school voor voortgezet speciaal onderwijs in Tegelen, Limburg. Angélique start haar nieuwe functie op 1 mei 2023. Zij volgt Irma van Nieuwenhuijsen op die op 1 februari 2023 is gestopt als rector van de school.

Angélique Vermeulen heeft, na eerst ruim tien jaar logistieke en commerciële functies in het bedrijfsleven, in 2005 de overstap naar het onderwijs gemaakt. Ze begon haar onderwijscarrière op NSG Groenewoud en het ROC Nijmegen als docent economie en ondernemersvaardigheden. Tussen 2010 en 2014 was zij, naast docent economie en M&O, met aanvullende taken werkzaam op het Kandinsky College in Nijmegen. In 2014 werd Angélique daar lid van het MT en afdelingsleider bovenbouw havo. Drie jaar later stapte ze over naar het Beekdal Lyceum in Arnhem als lid van het MT en afdelingsleider bovenbouw vwo.

Sinds 2019 is Angélique directeur van VSO Velddijk. Daarnaast heeft ze korte tijd als interim-locatiedirecteur gewerkt op het Axia College in Amersfoort en van september 2022 tot maart 2023 is zij interim lid van de schoolleiding van het Maaswaal College in Wijchen.

Angélique studeerde hbo commerciële distributie aan de heao in Arnhem en behaalde haar 2e en 1e graads opleiding voor docent economie aan de Hogeschool van Arnhem. Daarnaast heeft zij diverse trainingen en cursussen gevolgd, onder meer op het gebied van management, leiderschap en bedrijfsvoering.

Angélique: “Onderwijs is een cruciaal instrument om jonge mensen te helpen hun geest te ontwikkelen, hun kennis te vergroten en de wereld beter te begrijpen. De kracht van ons als professionals is dat wij onze leerlingen kunnen helpen hun eigen stem te vinden. Ik zie het als onze opdracht om dat voor alle leerlingen optimaal te faciliteren en hen te verbinden met elkaar en met de maatschappij waar we allemaal onderdeel van uitmaken. Ik kijk er naar uit om met alle mensen van het Varendonck College en de collega's van OMO te mogen samenwerken.” 

Angélique Vermeulen is 55 jaar en woont met haar echtgenoot en dochter van 24 in Malden.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

1 reactie(s)

 • Beste Angélique,

  Proficiat met je mooie benoeming.

  Wat je schrijft spreekt me sterk aan, met name: "De kracht van ons als professionals is dat wij onze leerlingen kunnen helpen hun eigen stem te vinden."

  Als professionals spreken we publiekelijk onze toewijding uit aan (een deel van) de samenleving: (jonge) mensen stem geven om zo hun bestemming te vinden.

  De Amerikaanse educationalist Parker Palmer heeft de zoektocht naar het vinden van je bestemming prachtig verwoord in zijn autobiografische boekje: Let Your Life Speak. Listening to the voice of vocation.

  Deze visie heeft hij onderwijskundig geweldig verwoord in The Courage to Teach. Exploring the Inner Landscape of a Teacher's Life.

  Graag wens ik je oneindig veel onderwijsplezier toe en via jou voor al degenen met wie je mag samenwerken.

  Bill Banning

  27-02-2023 | 19:17 | Bill Banning | Reageren | Reageren met quote

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.