Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

‘Maatwerk Piraatje’ winnaar OMO-praktijkwerkstukprijs

4 april 2019 | Persberichten | 0 reactie(s) Vereniging | Scholen | Medewerkers | Leerlingen

Tijdens een feestelijke bijeenkomst reikte Eugène Bernard, voorzitter van de raad van bestuur en voorzitter van de jury, op 4 april de OMO-praktijkwerkstukprijs 2019 uit. Genomineerde leerlingen, ouders en begeleidend docenten wachtten in spanning af. Net als vorig jaar won de inzending van leerlingen van het Fioretti College in Veghel de hoofdprijs. Daarnaast werden er nog vier prijzen uitgereikt.

Winnaars

Dit jaar mochten leerlingen van het Fioretti College in Veghel de hoofdprijs in ontvangst nemen. ‘Maatwerk Piraatje’ werd als beste beoordeeld. Samenwerking voerde de boventoon bij het uitvoeren van dit project. De leerlingen kenden elkaar bij aanvang nog nauwelijks. Zij gingen buiten schooluren bijzonder fanatiek met elkaar aan de slag en leerden de benodigde technieken. Samen met twee gedreven docenten hebben ze een boot gemaakt.

Leerlingen en begeleiders ontvingen complimenten van de jury voor het ijzersterke teamwork en de gedurfde opdracht. “Prachtig dat dit mag op een school en goed om te zien met hoeveel ambitie en enthousiasme leerlingen werkten aan deze opdracht.”

Tweede prijzen voor SG Were Di en Praktijkschool Eindhoven

Zes leerlingen van Scholengemeenschap Were Di (Valkenswaard), Leerwerk Traject hebben op eigen initiatief contact gezocht met Stichting VIPE. Deze stichting maakt gratis pruiken voor mensen na een Chemo. De leerlingen hebben zich verdiept in de stichting en de ziekte. Met elkaar hebben ze vervolgens geld ingezameld, door het oprichten van een lunchroom op school.

De leerlingen geven in een reflectieverslag duidelijk de leermomenten aan. Ze laten zien goed te kunnen plannen en dit daarna ook prima weten uit te voeren. Dit alles voor een bijzonder doel.

De rector vertelt: “Het was een mooie enthousiaste groep, ongestuurd en ongeremd, de docent had hier een belangrijke rol in, help het ons zelf doen. De groep heeft veel geleerd in het omgaan met organisaties en 'vreemden’, zelfs met de rector.”

Ook een tweede prijs voor het werkstuk ‘Design Bluetooth Speaker Custom Made’ van een leerling van de Praktijkschool Eindhoven.

Deze ondernemende leerling weet creativiteit, liefde voor muziek en technische vaardigheden goed te combineren. Hij ontwerpt en maakt bluetooth speakers op maat voor klanten. De leerling krijgt complimenten van de jury voor het eindproduct, “superknap gedaan, het is een lust voor het oog”.

ZuidWestHoek College en Da Vinci College ontvangen de derde prijs

‘With enough coffee nothing is impossible’ is de titel van het werkstuk van de leerlingen van het ZuidWestHoek College (Ossendrecht). Vooral voor koffiefans is dit een leuk project. Deze groep jonge ondernemers zetten een sterk voorbeeld neer van een kleine onderneming en maken hierbij gebruik van elkaars inbreng en creativiteit. Ook analytisch is het project goed onderbouwd. En, er is gedacht aan de mogelijkheid om online te kunnen bestellen.

Complimenten van de jury aan de leerlingen voor de goede samenwerking en het prima gevoel voor wat de klant wil.

Last but not least valt het werkstuk ‘Ontwikkel je eigen zorgrobot’ van leerlingen van het Da Vinci College (Roosendaal) in de prijzen. Dit project toont grote maatschappelijke betrokkenheid. Leerlingen ontwierpen een robot met de bedoeling eenzaamheid bij ouderen te verminderen. De ontwikkelingen en veranderingen in de zorg zijn hiervoor goed verkend en beschreven. De leerlingen ontvangen complimenten van de jury. “Er is knap samengewerkt om dit bijzondere product te bedenken.”

Jaarlijks terugkerend evenement

De OMO-praktijkwerkstukprijzen zijn op 4 april 2019 uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Tilburg. De uitreiking vond plaats in aanwezigheid van familie, vrienden, docenten en schoolleiders van de genomineerden.

De OMO-praktijkwerkstukprijs is een jaarlijks terugkerend evenement waarvoor vijf inzendingen worden genomineerd. Beoordelingscriteria zijn onder andere mate van samenwerken, mate van zelfstandigheid, mate van reflecteren, motivatie, toepasbaarheid en originaliteit. Het winnende werkstuk wordt gehonoreerd met een geldbedrag van € 1.000,00. Daarnaast worden er twee tweede prijzen (€ 500,00) en twee derde prijzen (€ 200,00) toegekend. Meer informatie OMO-prijzen

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.