Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

Nieuwsfilter

Verwijder resultaten

Thema

Type

« Terug naar zoekresultaten

PERSBERICHT - Plannen voor gezamenlijke brugklas Gertrudis en Norbertus

13 juli 2016 | Persberichten | 0 reactie(s) Vereniging | Scholen | Leerlingen

Plannen voor gezamenlijke brugklas Gertrudis en Norbertus

 

Het Gertrudiscollege en het Norbertuscollege, deelscholen van OMO sg Tongerlo in Roosendaal, hebben vergaande plannen om hun expertise te bundelen. Het streven is om met ingang van schooljaar 2017-2018 te starten met een gezamenlijke brugklas voor leerlingen met een gymnasium-, atheneum- en havo-advies.

Aanleiding voor deze plannen is de krimp in leerlingenaantallen in de regio, waar alle scholen mee te maken hebben. Om ook in de toekomst kwalitatief goed onderwijs te kunnen blijven aanbieden is gekozen voor deze samenwerking. Na de start met de brugklas zal het initiatief vervolgens verder uitgroeien tot een volwaardig lyceum voor havo en vwo. Het lyceum krijgt de naam Norbertuslyceum en wordt gevestigd aan de Lyceumlaan in Roosendaal. De mavo blijft gevestigd aan de Vincentiusstraat en krijgt de naam Gertrudismavo.  

Vanmiddag zijn de collega’s op beide scholen geïnformeerd. De schoolleiding is in gesprek met de medezeggenschapsraad over de plannen. Na de zomer, naar verwachting eind september, is duidelijk of de plannen definitief doorgang kunnen vinden. Vanaf begin 2017 kunnen leerlingen van groep 8 zich dan al aanmelden voor de nieuwe brugklas.

OMO sg Tongerlo is onderdeel van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs, een vereniging van scholen verspreid over heel Noord-Brabant. 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.