Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

Nieuwsfilter

Verwijder resultaten

Type

Jaar

« Terug naar zoekresultaten

Hulpmiddel Radboud Universiteit voor begeleiding profielwerkstukken

9 september 2014 | Overige berichten | 0 reactie(s) Onderwijs | Medewerkers | Leerlingen

De Radboud Universiteit heeft een handig hulpmiddel ontwikkeld voor de begeleiding van de totstandkoming van profielwerkstukken: de online PWS-coach. Deze website is ontwikkeld door een projectteam van de Faculteit der Letteren. In 7 modules worden de verschillende stappen van onderzoek doen én verslagleggen van het onderzoek uitgelegd. Gericht op de docent. Insteek van dit initiatief is: scholieren voorbereiden op hun universitaire opleiding,  door ze kennis te laten maken met wetenschappelijk onderzoek en academisch schrijven.

De website staat boordevol lesmateriaal: powerpoints, hand-outs, tips & tricks. Alles om te delen en te verspreiden en vooral goed gebruik van te maken. Interesse? Ga naar www.ru.nl/pwscoach voor een overzicht van de modules.

De Pre-University Colleges Science & Humanities van de Radboud Universiteit leveren sinds twee jaar bovendien ook de Profielwerkstukstarter. Een traject dat bestaat uit twee onderdelen:

1.    academische lezingen (em/cm en nt/ng) over onderzoek aan de universiteit – in relatie tot het profielwerkstuk;

2.    speeddates tussen scholieren en studenten over onderwerp, hoofd- en deelvragen.

Zo maakt het profielwerkstuk een snelle en solide start. De Radboud Docenten Academie heeft bovendien nog een derde activiteit: een workshop voor teams van docenten die profielwerkstukken begeleiden én beoordelen.

Meer informatie?
Pre-University College Humanities
puchumanities@let.ru.nl
024-361 28 47

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.