Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

PEPPTALX voor jongeren uit 5vwo

3 juni 2016 | Overige berichten | 0 reactie(s) Onderwijs | Leerlingen

De wereld verandert snel. Veel jongeren zijn geïnteresseerd in de wereld om hen heen. Ze zijn onderzoekend. Ze willen hun kracht en talent ontdekken. Voor deze jongeren organiseer ik PEPPTALX. Jaarlijks in mei is er de driedaagse PEPPMasterclass; in september vindt hierop een tweedaags vervolg plaats, Through the Looking Glass

PEPPTALX is bedoeld voor jongeren uit 5vwo. Ze zijn afkomstig uit scholen in Tilburg en Breda. Deelname is gratis. Dankzij genereuze giften van onder meer vereniging Ons Middelbaar Onderwijs kan ik PEPPTALX organiseren. De monniken van abdij OLV van Koningshoeven zijn onze gastheer.

Iedereen doet ertoe

We leven in een tijd waarin aan de ene kant de industriële revolutie 4.0 gaande is, met enorme uitdagingen en perspectieven. Aan de andere kant worden we geconfronteerd met de grote problemen van de voorgaande industriële ontwikkelingen op het gebied van de ecologie, (geo)politiek en economie. Van de jonge generatie worden antwoorden gevraagd. Zij zijn de bestuurders, managers, wetenschappers van de toekomst. Daarom is het belangrijk dat ze over belangrijke onderwerpen horen en interessante mensen ontmoeten. 

Nadenken over jouw plek in de wereld hoort daarbij. Jongeren spreken met wetenschappers, filosofen, theologen, bestuurders, politici, ondernemers, kunstenaars.

Onderliggende humuslaag is de gedachte dat mens-zijn begint bij sterke waarden als verantwoordelijkheid, rechtvaardigheid en moed. Geloof, in jezelf en de ander. Hoop, dat het leven goed wordt. Liefde, de belangrijkste van de drie. Iedereen doet ertoe. 

Being generous of spirit is a wonderful way to live

PEPPTALX is inmiddels zijn vierde jaar ingegaan. Het meithema van 2016 was Being generous of spirit is a wonderful way to live (naar Pete Seger). Samen met de sprekers hebben we een behoorlijke denkinspanning geleverd. Nadenken over wereld- en mensbeelden, over de actuele toestand waarin onze samenleving verkeert, je eigen positie daarin, nu en in de nabije toekomst. Het kost inspanning, maar levert veel stof tot nadenken op. Pepptalx is dan ook niet voor niets een masterclass, waarin je wordt geïnspireerd om na te denken over jouw plek in de wereld!

 

Klik op een foto om te vergroten

 

PEPPTALX XL

Op verzoek van de docenten organiseer ik op 1 en 2 juli een PEPPTALX XL. Van elke deelnemende school komen vijf docenten om de unieke PEPP-ervaring met elkaar te delen. Het thema is 'Polishing the Mirror': waarden, betovering en de vitale wisselwerking tussen individu en samenleving en onderwijs.

Trudy Sas

Voor meer informatie: www.pepptalx.nl
https://www.facebook.com/PEPPTALX

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.