Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

Nieuwsfilter

Verwijder resultaten

Type

« Terug naar zoekresultaten

Leerlingen Fioretti College winnaar OMO-praktijkwerkstukprijs

5 april 2018 | Persberichten | 0 reactie(s) Vereniging | Onderwijs | Scholen | Leerlingen

Tijdens een druk bezochte bijeenkomst reikte Eugène Bernard, voorzitter van de raad van bestuur en voorzitter van de jury, op 5 april de OMO-praktijkwerkstukprijs 2018 uit. Vijf leerlingen van het Fioretti College in Veghel wonnen de hoofdprijs. Daarnaast werden er nog vier prijzen uitgereikt.

Winnaars

Margje Koenen, Dano Evers, Romy Esselaar, Charlotte Vissers en Miguel Ferreira Fernandes, leerlingen van het Fioretti College uit Veghel, wonnen de OMO-praktijkwerkstukprijs 2018. Zij mochten de eerste prijs in ontvangst nemen voor hun werkstuk ‘De Kabelhaspel lounge tafel’. Zij hebben een loungetafel gemaakt van een kabelhaspel met onder andere ingebouwde aansluitingen om telefoons op te laden en met bluetooth om muziek af te spelen. De jury complimenteert hen met dit originele en perfect afgeleverde product. De leerlingen wonen in Veghel en Uden.

Titel werkstuk

Naam leerling(en)

School

Prijs

‘De Kabelhaspel lounge tafel’

Margje Koenen
Dano Evers
Romy Esselaar
Charlotte Vissers
Miguel Ferreira Fernandes

Fioretti College,
Veghel

Eerste prijs
€ 1.000,00

‘Ondernemen, our succesful road to luck’

Bram de Jong
Tugay Duru
Sam van der Venne
Luc Nieuwenhuyzen

ZuidWestHoek College, Ossendrecht

Tweede prijs
€ 500,00

‘De Giraffe’

Lisa de Jong

Munnikenheide College, Etten-Leur

Tweede prijs
€ 500,00

‘Ondernemen is like a box of chocolates, you never know what you’re gonna get’

Teun Kwakernaak
Jaap Geerards
Eva Sebrechts
Jens Bolkenbaas

ZuidWestHoek College, Ossendrecht

Derde prijs
€ 200,00

‘Magic Fountain’

Joris Muijs
Sem van Meer
Sam Brooijmans
Jord Verheezen

’t Ravelijn, Steenbergen

Derde prijs
€ 200,00

Tweede prijzen

Vier leerlingen uit Bergen op Zoom, Ossendrecht en Hoogerheide maakten een ondernemersplan voor origineel product: een potje geluk. Ze maakten een vragenspel met als doel elkaar beter te leren kennen en leuke gesprekken te voeren waardoor je een moment van geluk ervaart.

Lisa de Jong uit Etten-Leur bestudeerde voor het vak biologie de giraffe en leverde een mooi verzorgde en creatieve presentatie af: een knuffelboek met bewegende onderdelen!

Derde prijzen

Een groep leerlingen uit Bergen op Zoom en Hoogerheide schreven een gedegen ondernemingsplan voor het bedrijf Chocochique. Zij verkopen chocolade in een originele wikkel met daarop leuke teksten waar je blij van wordt.

Joris uit De Heen, Sem uit Steenbergen, Sam uit Halsteren en Jord uit Kruisland wonnen ook een derde prijs met hun Magic Fountain. Met veel enthousiasme en doorzettingsvermogen leverden zij een prachtige fontein op. 

Jaarlijks terugkerend evenement

De prijzen zijn op 5 april 2018 uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Tilburg. De uitreiking vond plaats in aanwezigheid van familie, vrienden, docenten en schoolleiders van de genomineerden. De OMO-praktijkwerkstukprijs is een jaarlijks terugkerend evenement waarvoor vijf inzendingen worden genomineerd. Beoordelingscriteria zijn onder andere mate van samenwerken, mate van zelfstandigheid, mate van reflecteren, motivatie, toepasbaarheid en originaliteit. Het winnende werkstuk wordt gehonoreerd met een geldbedrag van € 1.000,00. Daarnaast worden er twee tweede prijzen (€ 500,00) en twee derde prijzen (€ 200,00) toegekend.

Meer informatie

OMO-prijzen

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.