Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

"Waardenvrij onderwijs bestaat niet”

30 juni 2016 | Uit de media | 0 reactie(s) Overige berichten | Vereniging | Koers 2023 | Onderwijs

De discussie over identiteit bij vereniging Ons Middelbaar Onderwijs wordt gevoerd vanuit drie basisbegrippen: goed onderwijs, een goed mens en goed leven. Vanuit de overtuiging  dat deze begrippen niet alleen aandacht moeten krijgen tijdens de lessen levensbeschouwing maar overal in de scholen tot leven gebracht en gehouden moeten worden. Dan kunnen we spreken over waardengedreven onderwijs. Om daar inhoud aan te geven worden nu handreikingen geformuleerd die door alle docenten gebruikt kunnen worden.  

Publicaties in de media

In verschillende media is aandacht geweest voor deze plannen. Zo is op de website van Verus eind juni een interview gepubliceerd met voorzitter van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs Eugène Bernard. "Uit alle reacties op het bericht blijkt toch de constante actualiteit van identiteit en onderwijs. In het jaarverslag over 2015 staat dat een groep rectoren en docenten onderzoek doet naar de wijze waarop waardengedreven onderwijs per vak vorm en inhoud zou kunnen krijgen. Dit moet leiden tot handreikingen voor docenten om binnen de gewone lessen ethische onderwerpen wat makkelijker bespreekbaar te maken. Scholen begeleiden leerlingen immers ook in hun wording tot kritische denkers. Daarvoor is er aandacht nodig voor meer dan alleen cognitie, het gaat om de gehele mens. Waardenvrij onderwijs bestaat niet".

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.