Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

3, 2, 1, GO! De eerste broedplaatsen zijn van start!

7 oktober 2021 | Interne berichten | 0 reactie(s) OMO nieuwsbrief | Overige berichten | Vereniging | Scholen | Medewerkers

De komende maanden werken 24 collega’s van verschillende OMO-scholen samen in vier broedplaatsen aan complexe vraagstukken vanuit de eigen school. Op 10 september jl. vond de kick-off van de broedplaatsen plaats! De verrassende locatie, enthousiaste deelnemers en een inspirerende spreker zorgden voor een geslaagde dag.  

Bekijk hier een impressie van de dag.


Kick-off 

De ochtend ging van start met een korte toelichting op het programma en een ijsbrekende kennismaking. Hierna werden de deelnemers toegesproken door Bart van der Zande van Fresh Ventures; een Startup Studio met de missie om de transitie naar een regeneratief en circulair voedselsysteem te versnellen. Bart ging in op zijn ervaringen met broedplaatsen en kon de deelnemers verrijken met modellen en inzichten. Vervolgens sprak Jos Kusters de groep toe en was het tijd om nader kennis te maken in de groepen onder begeleiding van de kartrekkers. In de middag gingen de deelnemers zelf aan de slag in de eigen broedplaats en werden de eerste ervaringen gedeeld onder begeleiding van kwartiermaker Thaesis. Bekijk hierboven de sfeerimpressie van de kick-off.  

Er zijn vier verschillende broedplaatsen gestart met drie verschillende thema’s; Praktijkhavo/Techhavo/Vakhavo (2x), Blended/Hybride onderwijs en Roostervrije scholen/normjaartaak. 

Bewegen in balans 

De broedplaatsen maken onderdeel uit van het intensiveringsprogramma Bewegen in Balans. Met dit programma ontwikkelen we als vereniging in de komende jaren een structurele werkwijze die ons in staat stelt continue aanpassingen en vernieuwingen in ons onderwijs door te voeren. 

De broedplaatsen zijn geïnspireerd op ecosystemen die zich voortdurend herordenen en nieuwe evenwichten zoeken. OMO-collega’s vanuit verschillende scholen werken samen en betrekken inzichten van leerlingen en vanuit andere sectoren. Met de inzichten uit de broedplaats experimenteren ze in de eigen school. De broedplaatsen geven daarnaast ook inzicht in welke (systeem)hobbels ons hinderen om te innoveren. Als vereniging benutten we onze samenkracht om deze hobbels uit te weg te ruimen.  

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.