Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Paul Rosenmöller en Prof. Dr. Marinka Kuijpers reiken certificaten uit aan docenten Varendonck

27 mei 2015 | Persberichten | 0 reactie(s) Vereniging | Onderwijs | Scholen | Medewerkers

Paul Rosenmöller en Prof. Dr. Marinka Kuijpers waren te gast op de studiemiddag Onderwijsinnovatie bij Varendonck-College Someren. Zij reikten aan 82 docenten het certificaat loopbaangesprekken uit. Het Varendonck-College werkt op dit moment aan belangrijke onderwijsinnovaties. Een van die belangrijke innovaties is Maatwerk in het onderwijs.

Recent pleitte Paul Rosenmöller, voorzitter van de VO-raad, voor de invoering van een maatwerkdiploma. Dit voorstel kreeg in de media en in de politiek veel bijval maar maakte ook veel discussie los. Paul Rosenmöller was een van de sprekers tijdens de bijeenkomst op het Varendonck-College in Someren. Hij raakte geïnteresseerd in de plannen en de ambities van de school toen hij daar enkele maanden geleden kennis van nam tijdens een studiemiddag van de VO Raad. Rosenmöller ging in op het belang van gepersonaliseerd leren en maatwerk in het onderwijs.

De tweede spreker was Prof. Dr. Marinka Kuijpers. Zij is per 1 april 2012 aangesteld als bijzonder hoogleraar Leeromgeving en Leerloopbanen in het Voorbereidend en Middelbaar Beroepsonderwijs (V)MBO aan de Open Universiteit. Marinka Kuijpers is tevens werkzaam als lector "Pedagogiek van de beroepsvorming" aan de Haagse Hogeschool. Zij is landelijk autoriteit op het gebied van loopbaanleren. Marinka sprak over de Ontwikkelingen en het belang van Loopbaanleren.  Beide sprekers complimenteerden het Varendonck-College met de voortvarende aanpak daar waar het om maatwerk gaat en loopbaanleren.

Het Varendonck-College heeft Onderwijsinnovatie hoog in het vaandel staan. Zo heeft de school in dit geval al haar docenten samen met de schoolleiding een voortgezette meerdaagse training laten volgen in het voeren van Loopbaangesprekken met leerlingen. Deze scholing werd verzorgd door De Loopbaangroep, naar het gedachtengoed van Prof. Dr. Marinka Kuijpers met wie het Varendonck-College in de voorbereidingen overleg voerde. Aan het einde van de middag ontvingen 82 docenten uit handen van de twee gasten hun certificaat ontvangen.

 


Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.