Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

Nieuwsfilter

Verwijder resultaten

Type

Jaar

« Terug naar zoekresultaten

Econasium bereidt talentvolle vwo-ers voor op een universitaire studie

13 maart 2014 | Persberichten | 0 reactie(s) Leerlingen | Scholen | Onderwijs | Vereniging

 

 

 

 

Tilburg University, de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs en het Odulphuslyceum in Tilburg hebben gezamenlijk het Econasium opgericht. De kracht van het Econasium ligt in de samenwerking tussen scholen voor voortgezet onderwijs en universiteit. Door deze samenwerking komen leerlingen vanaf het vierde jaar van het vwo op een uitdagende manier in aanraking met een universitaire studie in het algemeen en een economische studie in het bijzonder. Het Econasium is een tweejarig traject in de bovenbouw van het vwo dat analytisch sterke leerlingen onderzoeksvaardigheden bijbrengt en daardoor hun kans van slagen op een universiteit vergroot. Ook motiveert dit traject hen extra voor een economische vervolgstudie op een universiteit.

Sinds januari dit jaar zijn de eerste vwo-ers van het Odulphuslyceum gestart met het Econasium-programma. Daarnaast starten meerdere scholen in de provincie met de voorbereidingen zodat zij hun leerlingen vanaf schooljaar 2014-2015 ook deze mogelijkheid kunnen bieden. Dit extra programma voor vwo-studenten staat niet open voor elke scholier; gelet wordt op motivatie, het cijfer voor wiskunde en de vakkeuze.

Naast een speciaal voor deze leerlingen ontworpen cursus statistiek omvat het programma bezoeken aan economische instanties en bedrijven, economische en bedrijfseconomische simulaties en een serie colleges aan Tilburg University. Wetenschappers van die universiteit begeleiden de leerlingen bij hun profielwerkstuk. Leerlingen die voor dit traject slagen, krijgen een Certificate of Economic Proficiency uitgereikt dat hen een voorkeursbehandeling geeft op het moment dat zij op de Tilburgse universiteit aan een economische vervolgstudie beginnen.

Meer informatie
dr. Hans Gremmen, directeur Econasium, H.Gremmen@TilburgUniversity.edu 
drs. Hans van der Burght, plaatsvervangend directeur Econasium, HvdBurght@Odulphus.nl
www.econasium.eu 

Bijlage: flyer Econasium

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.