Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Wie heeft er wél een boek bij zich?

4 november 2019 | Overige berichten | 0 reactie(s) Vereniging | Onderwijs | Scholen

Iedere school heeft de ambitie om goed onderwijs te bieden aan haar leerlingen. Onderdeel van goed onderwijs is lesmateriaal dat aansluit bij de belevingswereld van de leerlingen en past binnen de visie en het onderwijsconcept van de school.

De beste keuze?

Elk jaar zijn docenten bezig met de beste keuze te maken voor het komende schooljaar of zelfs jaren. Maar hoe maak je de beste keuze? Het keuzeproces bestaat niet alleen uit het halen van de deadlines voor het aanleveren van de leermiddelenlijst maar ook uit het oriënteren op het aanbod (methodes, prijzen, ICT), het lesmateriaal toetsen aan de behoefte en belevingswereld van de leerlingen en het bewust zijn van de ruimte en flexibiliteit die geboden worden in de contracten van vereniging OMO met de distribiteurs. Bewustwording van het keuzeproces is belangrijk om goed onderwijs te kunnen aanbieden.

Leermiddelenmarkt

Om deze reden heeft Scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard op donderdag 24 oktober een markt georganiseerd om collega’s de gelegenheid te bieden zich te verdiepen in de ontwikkelingen op de leermiddelenmarkt. Organisatoren Niels en Eveline kijken terug op een geslaagde eerste editie. Er was een tiental verschillende uitgevers aanwezig om collega’s kennis te laten maken met de verschillende leermiddelen op de markt. Alle vakken waren vertegenwoordigd, van muziek tot filosofie en aardrijkskunde.

Uitgeverijen onderschrijven het belang van de bewustwording van het keuzeproces: ”Het is heel belangrijk om het juiste leermiddel te kiezen” en ”Het onderwijs en leerlingen zijn continu in ontwikkeling; dit zou ook moeten gelden voor de leermiddelen die je gebruikt”. Een aanwezige docent gaf aan: ”Je hoeft niet te veranderen maar als je niet verandert moet je dat kunnen uitleggen. Het is belangrijk je bewust te zijn van je keuze. Daar hebben je leerlingen recht op.” 

Komend schooljaar

Om te zorgen voor een vliegende start van het leermiddelen keuzeproces voor aankomend schooljaar organiseren Van Dijk (28 november 2019) en Iddink (21 januari 2020) opstartdagen. Tijdens deze dagen wordt aandacht besteed aan de mogelijkheden (onder andere de flexibiliteit) binnen de huidige contracten en is er mogelijkheid voor vragen rondom leermiddelen. Alle leermiddelencoördinatoren zijn hiervoor uitgenodigd.                                                                                  

Voor vragen naar aanleiding van dit bericht kan contact opgenomen worden met Laura van Ostaden via la.vanostaden@omo.nl

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.