Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Digitalisering in het bewegingsonderwijs

22 januari 2018 | Wouter van den Berg | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Onderwijs

Kennisnetwerk lichamelijke opvoeding

De laatste jaren gebruikt de topsport steeds vaker ICT-hulpmiddelen. Uit onderzoek blijkt dat het visuele aspect in het leerproces de grootste factor is voor prestatieverbeteringen. ICT biedt mogelijkheden voor instructie zonder docent waardoor leerlingen meer bewegen. Ook sluit het gebruik van ICT beter aan bij de belevingswereld van de leerling.
Gymsecties zijn altijd op zoek naar verbetering en verfijning van de lessen sport en bewegen. Samen kunnen we een inhaalslag maken met het gebruik van ICT in de lessen.   

Nieuw netwerk docenten lichamelijke opvoeding

Op 9 januari kwam een nieuw netwerk van docenten lichamelijke opvoeding voor het eerst bij elkaar om hierover ideeën uit te wisselen. Dat het thema leeft bleek uit het grote aantal collega’s van verschillende scholen die zich ingeschreven hadden. Met een totaal van 75 deelnemers van 37 verschillende scholen kan gesproken worden van een uitermate grote opkomst. De presentatie van bewegingstechnoloog Bob Perik liet zien dat de kracht van bewegingsanalyse en instructievideo’s het grootst is bij de leeftijdscategorie van leerlingen binnen het voortgezet onderwijs.
Presentaties uit het werkveld van Arno Smet en Wouter van den Berg gaven mogelijke werkwijzen en denkrichtingen. Een impressie van deze dag werd gemaakt door twee leerlingen van het Fioretti College:

Intensieve samenwerking

Uit deze netwerkbijeenkomst zijn intensievere samenwerkingen tussen scholen ontstaan. Het plan is om samen de digitalisering binnen het bewegingsonderwijs vorm te geven. De secties lichamelijke opvoeding vragen om voorbeelden van ICT implementatie en een gezamenlijke app of een platform voor het delen van instructievideo’s. Het kennisnetwerk ontwikkelt momenteel een plan om dit te realiseren. Dit plan, inclusief voorbeelden van ICT implementatie, zijn de onderwerpen van de volgende bijeenkomst die gepland staat voor eind mei.

Heb je  vragen of  wil je meedoen bij de volgende bijeenkomst? Stuur dan een mail naar netwerklo@fioretticollege.nl.

Wouter van den Berg, aanvoerder kennisnetwerk lichamelijk opvoeding
Linked in: www.linkedin.com/in/woutervandenberg1980

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.