Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

Nieuwsfilter

Verwijder resultaten

Type

Jaar

« Terug naar zoekresultaten

Rosenmöller over OMO: ‘grootschalig georganiseerd en kleinschalig vormgegeven’

22 januari 2014 | Uit de media | 0 reactie(s) Leerlingen | Medewerkers | Onderwijs | Koers 2016 | Vereniging

“De filosofie van het bestuur (grootschalig georganiseerd en kleinschalig vormgegeven) wordt in de praktijk waargemaakt”, aldus voorzitter van de VO-raad Paul Rosenmöller. In zijn weeklog blikt hij terug op ontmoetingen met het veld.

“Ik had een uitvoerig gesprek met de bestuurders van OMO (Ons Middelbaar Onderwijs), een vereniging van scholen in Brabant met in totaal ruim 30 scholen en zo'n 60.000 leerlingen. Bij een eerder bezoek aan een van de scholen van OMO in Den Bosch viel me op dat geen van de scholieren, docenten of leidinggevenden iets zei over deze grootschaligheid. De filosofie van het bestuur ‘wij zijn grootschalig georganiseerd en kleinschalig vormgegeven’ wordt in de praktijk waargemaakt. De scholen kennen een grote mate van vrijheid in de vormgeving van het onderwijs ter plekke. De identiteit van de scholen staat voorop, niet het bestuurlijke OMO-verband. Binnen dit OMO-verband bestaat dan ook een grote mate van diversiteit en variëteit.” 

Lees meer op http://www.vo-raad.nl/over-de-vo-raad/weeklog-voorzitter

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.