Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

Nieuwsfilter

Verwijder resultaten

Type

« Terug naar zoekresultaten

Slaagpercentages 2015 bekend: OMO-scholen scoren opnieuw goed

6 juli 2015 | Overige berichten | 0 reactie(s) Onderwijs | Leerlingen

Het gemiddelde slaagpercentage van alle OMO-scholen samen in 2015 is opnieuw goed. De vmbo-opleidingen laten een lichte stijging zien. Maar liefst 99 procent van de vmbo-b leerlingen is in 2015 geslaagd, bij vmbo-k en vmbo-(g)t is dit beide keren 96 procent. Waar het percentage voor havo licht daalt, lijkt het gemiddelde voor vwo na een -landelijke- dip in 2014 weer een stijgende lijn te vertonen. 

(Bron slaagpercentages OMO: Magister Management Platform)  

In november publiceert staatssecretaris Sander Dekker de landelijke percentages in de Examenmonitor VO 2015. Dan zal blijken of de OMO-opleidingen net als andere jaren op of boven het landelijk gemiddelde scoren.

Afgelopen schooljaar maakten VO-leerlingen een rekentoets als verplicht onderdeel van het eindexamen. Het resultaat telde in schooljaar 2014/2015 nog niet mee voor de uitslag van het examen. Middelbare scholieren maakten hun rekentoets dit jaar beter dan in 2014. Dat blijkt uit de voorlopige resultaten over het eerste halfjaar van 2015 die minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker (OCW) vorige week naar de Tweede Kamer hebben gestuurd. Vanaf komend schooljaar gaat de rekentoets voor veel examenkandidaten in het voorgezet onderwijs echt meetellen voor het diploma. In het eerste jaar moeten leerlingen een 5 of hoger scoren. Op dit moment haalt ruim 87 procent van de leerlingen in het voortgezet onderwijs dat en bijna 64 procent heeft een 6 of hoger.

 

 

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.