Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

PERSBERICHT - Versterking vmbo 's Hertogenbosch

10 november 2016 | Persberichten | 0 reactie(s) Vereniging | Scholen

Samen met vereniging OMO is Gemeente 's-Hertogenbosch al enkele jaren op zoek naar een oplossing voor huisvesting van vmbo-onderwijs. Een antwoord op de versnippering van aanbod, leegloop en ongeschikte huisvesting. Vorig jaar liep het plan voor een Onderwijscampus aan de Rompertsebaan vast. Nu ligt er een nieuw voorstel voor een versterking van het vmbo in ’s-Hertogenbosch.

Aan de Hervensebaan komt nieuwbouw voor de daar al gevestigde Bossche Vakschool (vmbo basis en kader). Het Van Maerlant (vmbo kader, gemengd en theoretisch) blijft aan de Onderwijsboulevard. Dit gebouw wordt grondig gerenoveerd. Aan de Groote Vliet (Rosmalen) komt een nieuwe mavo (vmbo-t), waarin de mavo’s van het Rodenborch-College en het Jeroen Bosch College opgaan. Samen bieden al deze vmbo-scholen onderwijs voor ongeveer 2.000 leerlingen.

Lyceum Groote Vliet

In het nieuwe plan staat ook een voorstel voor een nieuw lyceum (havo/vwo) aan de Groote Vliet. Deze school kan ontstaan door een samenvoeging van het Rodenborch-College en het Jeroen Bosch College. De wijze waarop de samenvoeging gaat plaatsvinden, is nog in onderzoek. 1.700 leerlingen kunnen hier dan onderwijs volgen. Dit is een antwoord op de knelpunten in het aanbod aan vwo-onderwijs, waar het aantal leerlingen ten opzichte van het aantal scholen te klein dreigt te worden om een aanbod aan kwalitatief goed onderwijs in stand te houden.

Binnen financiële kaders

Het nieuwe voorstel voor het onderwijs past binnen de financiële kaders. Hiertoe verleent de gemeente OMO een garantstelling op de financiering. De in 2014 afgesloten overeenkomst over doordecentralisatie tussen OMO en gemeente wordt aangepast op de nieuwe plannen.

Sporthal

De nieuw te vormen mavo en het lyceum komen op één terrein, in afzonderlijke gebouwen. Op dit terrein komt ook een sporthal, die ook gebruikt kan worden door andere partijen dan het onderwijs. Hiermee wordt tevens een sportvoorziening ten oosten van de A2 gerealiseerd. Het bestuur van vereniging OMO draagt de kosten voor de bouw van de sporthal. De investering maakt onderdeel uit van de overeenkomst over doordecentralisatie.

Goede en toekomstbestendige huisvesting

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met dit voorstel, dat nu wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. Wethouder Eric Logister: “Wij willen samen onderwijs realiseren waarmee al onze jongeren hun talenten kunnen ontwikkelen. Een sterk vmbo is daarvoor nodig. Het draagt bij aan het verder vergroten van kansen voor jongeren. Zodat zij een volwaardig diploma kunnen behalen en een eigen plek in de maatschappij weten te vinden. Dit voorstel is een toekomstbestendige oplossing.”

Voorzitter Eugène Bernard van vereniging OMO: “Deze herverdeling van het onderwijsaanbod biedt veel voordelen en kansen voor de leerlingen in ‘s-Hertogenbosch en omgeving. Het vmbo krijgt een krachtige impuls: er komen aantrekkelijke, overzichtelijke en veilige locaties. Er ontstaat zo bovendien een meer evenwichtige verdeling van het voortgezet onderwijs in de gemeente ’s-Hertogenbosch.”

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.