Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

Nieuwsfilter

Verwijder resultaten

Thema

Type

« Terug naar zoekresultaten

Feest op Mollerlyceum, eerste OMO-school in Bergen op Zoom!

5 september 2016 | | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Overige berichten | Vereniging | Onderwijs | Scholen | Medewerkers

Vandaag is het officieel: vereniging OMO bestaat 100 jaar. Op verschillende manieren wordt tijdens het komende schooljaar stilgestaan bij dit bijzondere jubileum. Vandaag was er taart voor alle OMO-collega's op de scholen. En op de allereerste OMO-school, het Mollerlyceum in Bergen op Zoom, wordt vandaag uitgebreid stilgestaan bij de start van deze 'Eerste R.K. Handelsschool te Bergen op Zoom', vandaag precies 100 jaar geleden. Er is een viering in Stadsschouwburg de Maagd in Bergen op Zoom, met als thema 'Over wijsheid en menselijkheid'. Vele genodigden en collega's zijn vandaag aanwezig om samen stil te staan bij de start en oorsprong van het Mollerlyceum.

Na de ludieke ontvangst door 'Dr. Hendrik Moller' startte een afwisselend programma met bijdragen van o.a. Eugène Bernard, voorzitter van vereniging OMO, rector Marcel van Loo en leerlingen van de school. Er was ook een aflevering van 'De Reünie', met (bekende) oud-leerlingen zoals Peter van der Velden, oud-burgemeester van Bergen op Zoom en van Breda, Ed Nijpels, VVD-coryfee, en Nasdrin Dchar, winnaar van het Gouden Kalf.

 

   

 

Mollerlyceum toen en nu

De opening van de eerste OMO-school was een van de onderwerpen in 'De Grondwet, Roosendaal's Nieuws- en Advertentieblad' van 7 september 1916:

De Grondwet september 1916.pdf

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de school is een jubileumkrant uitgegeven, boordevol informatie over de school en een terugblik van oud-leerling Ed Nijpels op 'de leukste tijd van zijn leven':

Moller Lyceum 100 jaar-compleet.pdf

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.