Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Theresialyceum is gezond

30 november 2016 | Saskia Boertien-Raterink | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Het Theresialyceum streeft naar actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van zijn leerlingen.

Het Theresialyceum heeft bovendien speciale aandacht voor het thema Relaties & Seksualiteit. De school voert een actief LHBT-beleid en werkt aan het zichtbaar maken van respect voor alle seksuele geaardheden. Hiervoor worden verschillende activiteiten ingezet zoals een uitgebreid curriculum voor de biologielessen over seksuele vorming en ontwikkeling, speciale lespakketten en gastlessen over seksuele diversiteit, voorlichting over SOA’s en preventiemiddelen en ondersteuning voor leerlingen bij het opzetten van een GSA (Gay Straight Alliance) om meer sociale veiligheid te waarborgen rondom LHBT.

In dat kader organiseert het Theresialyceum op vrijdag 9 december voor het eerst een Paarse Vrijdag. Paarse Vrijdag vindt internationaal jaarlijks op de tweede vrijdag in december plaats. Op deze dag kunnen leerlingen (en medewerkers) door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit tonen met alle seksuele geaardheden. Iedereen mag zijn wie die is! Er wordt een speciaal lespakket ingezet in de les biologie en er is een informatiestand in de hal, ook worden deze dag de Paarse Vrijdag Krant en GSA-armbandjes uitgedeeld en wappert er de regenboogvlag.

Meer informatie over het vignet Gezonde School is te vinden op www.gezondeschool.nl, meer informatie over Paarse Vrijdag op www.gsanetwerk.nl/paarsevrijdag

 

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.