Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Jean Wiertz benoemd tot rector van het Sint-Janslyceum in ‘s-Hertogenbosch

20 november 2017 | Persberichten | 0 reactie(s) Vereniging | Scholen

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Jean Wiertz benoemd tot rector van het Sint-Janslyceum in ‘s-Hertogenbosch. Op dit moment is hij rector van het Eckartcollege in Eindhoven en Pleincollege Nuenen in Nuenen. Jean start zijn nieuwe functie op 1 januari 2018. Hij volgt Roel Scheepens op die sinds oktober 2017 directeur is van Strothoff International School in Hessen, Duitsland.

De benoeming van Jean Wiertz is tot stand gekomen in overleg met de gehele schoolleiding van het Sint-Janslyceum, de medezeggenschapsraad en de raad van advies van de school. 

Jean Wiertz startte zijn onderwijsloopbaan in 1982 als muziekdocent op het Sint-Laurenscollege in Rotterdam, school voor havo, atheneum en gymnasium. Van 1996 tot en met 2006 was hij achtereenvolgens moderator en afdelingsleider. Van 2006 tot 2011 was hij rector van het Sint-Laurenscollege. Sinds 1 oktober 2011 is hij rector van het Eckartcollege en Pleincollege Nuenen. 

Jean Wiertz volgde zijn opleiding aan het conservatorium te Maastricht en aan de Universiteit Utrecht. Hij werd bekend als componist/arrangeur voor de VARA, de KRO en NOS. Ook was hij de componist van de grote Rotterdamse succesmusicals "Kaat Mossel" (1992) en "Mooi Katendrecht" (1994) - beide met Joke Bruijs in de hoofdrol. 

Na zijn conservatoriumopleiding heeft Jean naast zijn werk meerdere opleidingen gevolgd aan de universiteiten van Utrecht en Leiden op het gebied van didactiek, cultuur, psychologie, financiën en media.
 
Zijn maatschappelijke betrokkenheid blijkt uit de volgende lidmaat- en voorzitterschappen. Hij is bestuurslid van de NKSR (Nederlands Katholieke Schoolraad), voorzitter van de Kring van Verenigde Schoolleiders in het Christelijk geïnspireerde Onderwijs (KVSC) en voorzitter van Stichting Present Eindhoven.

Jean Wiertz is 58 jaar, geboren in Schaesberg en heeft twee kinderen. Jean Wiertz woont in Dordrecht. 

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.