Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

Nieuwsfilter

Verwijder resultaten

Type

« Terug naar zoekresultaten

Positivo-Tijd

18 mei 2020 | Overige berichten | 0 reactie(s) Vereniging | Scholen | Medewerkers | Leerlingen

Bij het lezen van de titel van dit artikel denk je misschien “huh”, “hoezo”, “wat moet ik me hierbij voorstellen?” Laten we daarom beginnen met wat uitleg. Onder positivo wordt in de omgangstaal verstaan: iemand die eerder de mogelijkheden dan de gevaren, eerder de positieve, dan de negatieve kanten in mensen, zaken, of omstandigheden zal zien en benadrukken. Het neologisme is uitgevonden door Van Kooten en De Bie, die de ‘Positivo’s’ ten tonele voerden. Kortom: Een positivo is een optimist die denkt in mogelijkheden. Daarvan blijken we er op onze scholen heel wat te hebben en dat is hard nodig in deze barre tijden. Het helpt leerlingen, collega’s, ouders, familie en jezelf.

Daarom, en omdat we het ‘C-woord’ al teveel hebben gehoord, ‘Positivo-Tijd’. Tijd en aandacht voor de vele bijzondere, leuke, innoverende en vooral positieve initiatieven. We zijn hierbij natuurlijk nooit volledig en willen zeker ook niemand tekort doen. Mis je jouw ‘Positivo-Tijd’? Laat het ons weten, dan brengen we het alsnog onder de aandacht.

Het Odulphuslyceum schoolkamp gaat door!


In deze Coronaperiode gaan schoolreizen en kampen helaas niet door. Het Odulphuslyceum heeft echter groot en innovatief nieuws: het digitale schoolkamp! Bekijk de 'officiële' persconferentie en het nieuwsbericht.    

Scholengemeenschap Were Di Concert

Zestien leerlingen van Scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard hebben een concert opgenomen, speciaal voor ouderen. De muziekuitvoering is onder de naam ‘Thuis voor de buis’ te zien via de lokale omroep VOS TV.

Nuenens College Scheurkalender

Leerlingen uit leerjaar 1 en 2 van Nuenens College hebben een scheurkalender gemaakt voor ouderen en kwetsbare mensen uit de omgeving. De kalender is in opdracht van de creatieve sectie van de school gemaakt. Met dit gebaar hopen onze leerlingen de kwetsbare doelgroep een hart onder de riem te steken. Er worden zelfs bestellingen geplaatst. 

Eckartcollege Film Gymdocenten


Gymdocenten van het Eckartcollege hebben een filmpje met power en met hun hart gemaakt.

Varendonck College vlogt gedragsregels

Meneer Eeftink is met de #varendonckvloggers en Peelpioniers aan de slag gegaan om de gedragsregels voor de online lessen nog duidelijker te maken. #doesmee #weesgeenplant.

Van Maerlantlyceum Online in beeld

 

Het Van Maerlantlyceum maakt informatiefilmpje over onderwijs op afstand. 

Cambreur College in Lagerhuisfinale 


Anniko van Os vertegenwoordigt Cambreur College in Lagerhuisfinale op tv.

Het Cambreur College mag zich met het Lagerhuisteam dit jaar (weer) de beste van Brabant noemen. De landelijke finale is op 5 mei te zien geweest in een tv-uitzending. Terugkijken kan via deze link.

Sondervick College: ‘We missen jullie!’ 

Het Sondervick College heeft een videoboodschap gestuurd aan alle leerlingen. Ze worden gemist!

Dr. Knippenbergcollege maakt muziek die hoort bij deze tijd 

Mooi project voor de brugklassen bij Vorm&Media: muziek maken die past bij je identiteit, met spullen in huis.   

Vakcollege Helmond docenten controleren opdrachten bij leerlingen thuis

 

Docenten BWI (Bouwen, Wonen en Interieur) hebben opdrachten gecontroleerd bij de leerlingen thuis. Met een presentje hebben ze hun fietsen beklommen om flink wat kilometers af te leggen. Goed werk van de leerlingen: onder meer berekeningen en schetsen van een fundering!

Dank aan alle ‘positivo’s’!

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.