Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Start schooljaar 2020-2021

22 september 2020 | Overige berichten | 0 reactie(s) Onderwijs | Scholen | Leerlingen

De start van dit schooljaar is een andere dan we ooit gewend waren. We verheugden ons allemaal op het weerzien met de leerlingen. Om dat te kunnen verwezenlijken is er hard gewerkt. Scholen moesten voldoen aan de gestelde eisen  vanwege het coronavirus. Hieronder een inkijkje van wat er gebeurde op een aantal van onze scholen bij de start van schooljaar 2020-2021.

Voor de start van het schooljaar maakt het Odulphus Lyceum elk jaar een groepsfoto. Nu met Corona en de 1,5 meter ging dat natuurlijk anders.

 

Geef elkaar de ruimte

Geef elkaar de ruimte, dat is waar het om draait in deze tijd. Op De Nieuwste School ontwierp een collega de onderstaande borden om de leerlingen eraan te helpen herinneren de experts (docenten) de ruimte te geven.

 

 

 

Weer in de ogen kijken

Op het Van Maerlantlyceum werd, net als op veel andere scholen wat onwennig, maar wel vol opluchting en energie het schooljaar afgetrapt. “Door de lange corona-pauze waarin thuisonderwijs het ritme bepaalde, keken de meesten dit jaar extra naar de herstart uit.” Een leerling gaf aan het ‘elkaar weer in de ogen kijken’ erg gemist te hebben. Vol opluchting trapt Van Maerlant nieuw schooljaar af.

Spannende eerste dag voor brugklassers

Voor brugklassers in coronatijd is de eerste schooldag nog een beetje extra spannend. Op het Munnikenheide College zijn ook de nodige maatregelen getroffen. Kijk hier hoe het voor hun brugklasser op deze eerste dag is gegaan.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.