Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

Nieuwsfilter

Verwijder resultaten

Jaar

« Terug naar zoekresultaten

BETEKENISVOL

9 december 2020 | Interne berichten | 0 reactie(s) Vereniging | Koers 2023 | Medewerkers

 

BETEKENISVOL

 

We hebben het vaak over betekenisvol, maar wat is dat dan en is dat hetzelfde als geluk*? Een betekenisvol leven geeft zin, het is op zo’n manier leven dat het ertoe doet. Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft dit verankerd in haar identiteit en kernwaarden. 

Een betekenisvolle ontmoeting kan een goed gesprek zijn met een bekende, of juist een gezamenlijke stilte. Het kan ook een vraag van een onbekende zijn: “Kan ik iets voor jou betekenen?” Ons Mooie Onderwijs staat bol van die ontmoetingen met collega’s en leerlingen. Onze leerlingen hebben daar  jaren na hun schooltijd nog steeds positieve herinneringen aan! 

Met Kerstmis vieren wij de geboorte van een kind. Als een kind, kwetsbaar en kostbaar tegelijk, aan onze zorgen wordt toevertrouwd, krijgt het betekenis. Dat geldt ook voor leerlingen die aan ons worden toevertrouwd, kwetsbaar en kostbaar. Vanuit pedagogisch perspectief zou betekenis geven aan ontmoetingen of gebeurtenissen weleens één van de belangrijkste levenslessen van ons onderwijs kunnen zijn. Wij dragen daar aan bij door onze leerlingen te ondersteunen bij het formuleren van hun eigen betekenis en het expliciteren daarvan in onze samenleving. 

Steeds is er in ons onderwijs het verlangen iets te betekenen voor de ander, juist in tijden van onzekerheid. We hebben het afgelopen jaar ervaren hoe fijn betekenisvolle ontmoetingen eigenlijk zijn en hoe leeg het voelt als dat niet mogelijk is. We hopen dat jullie - ondanks de beperkende maatregelen – in de kerstvakantie wel die mooie momenten met dierbaren kunnen hebben. 

Jullie zijn er voor onze leerlingen en voor elkaar, zowel in de klas als daarbuiten! Wij hebben ongelofelijk veel respect voor jullie betrokkenheid en veerkracht. En danken jullie hiervoor vanuit ons hart. Speciaal dank aan alle ondersteuners die, meestal op de achtergrond, altijd klaar staan om samen met de docenten het onderwijs mogelijk te maken.

Wij wensen iedereen fijne kerstdagen, een ontspannen vakantie en vele betekenisvolle ontmoetingen in 2021.

 
 

Jos Kusters                         Yvonne Kops              Rob van Eijck
voorzitter rvb                      lid rvb                       secretaris rvb


* In de kern gaat geluk over hedoni: over plezierige momenten en je goed voelen. 
Betekenisvol verwijst naar eudaimonia: goed doen en het beste uit jezelf halen

 

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.