Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Marjolein de Leeuw benoemd tot rector OMO scholengroep Tongerlo

24 augustus 2020 | Persberichten | 0 reactie(s) Vereniging | Scholen | Medewerkers

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Marjolein de Leeuw-Reulen benoemd tot rector van OMO scholengroep Tongerlo in Roosendaal, waaronder het Da Vinci College, Norbertus Gertrudis Lyceum en Norbertus Gertrudis Mavo vallen. Op dit moment is zij directeur School voor zorg en welzijn aan ROC Tilburg. Marjolein start haar nieuwe functie op 1 november 2020. Zij volgt Marijke Broodbakker op die op 24 augustus 2020 met pensioen gaat. Barbara Baelemans, algemeen directeur van het Munnikenheide College, neemt de taken van de rector waar tot 1 november. 

Marjolein de Leeuw startte haar loopbaan in 1995 als docent economische vakken aan College Riederwaard, School voor mavo en vbo handel en administratie in Rotterdam. In 1999 werd zij docent bedrijfsgroepen handel bij ROC Midden-Brabant en ruim een jaar later docent algemene economie aan Fontys Hogeschool in Tilburg. In 2001 keerde ze terug naar ROC Midden-Brabant/ROC Tilburg. Achtereenvolgens als docent/medewerker afdeling onderwijs en projecten, coördinerend leraar, afdelingsdirecteur a.i. bedrijfsgroepen en, tot dit moment, als directeur School voor zorg en welzijn. 

Marjolein de Leeuw behaalde aan de Lerarenopleiding Fontys Hogeschool een tweede en eerste graads bevoegdheid algemene economie. In 2012 behaalde zij, aan TiasNimbas Business school, de Master of Public- and Non-profit Management (MSc). Zij volgde meerdere scholingen en trainingen, onder andere op het gebied van management en leiderschap en veiligheids- en crisismanagement. 

Naast haar reguliere werk heeft Marjolein diverse bestuurlijke functies bekleed. Op dit moment is zij lid van de raden van toezicht van het Expertisecentrum familiezorg, Omroep Brabant en Stichting Bravoo, een stichting van twaalf openbare basisscholen in Midden-Brabant.

Marjolein heeft de methode ‘Verkooptechniek voor uiterlijke verzorging’ geschreven en heeft een bijdrage geleverd aan van de bundel ‘Verantwoorden, veranderen en vertrouwen: dagelijkse praktijk voor publieke managers’. 

Marjolein de Leeuw is 49 jaar, geboren in Brunssum. Zij is getrouwd en moeder van twee dochters van 18 en 16 jaar. Marjolein woont met haar gezin in Tilburg.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.