Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Armoede een groeiend probleem op school

17 september 2014 | Pierre Diederen | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Armoede is een groeiend probleem in Nederland. In ons dagelijks werk op school hebben wij daar volop mee te maken. Volgens het Centraal Bureau voor de statistiek groeit  11,4 procent van de kinderen op in armoede. Dat betekent dat in zomaar een schoolklas 2 of 3 leerlingen zitten  die geen nieuwe schoenen kunnen kopen, die niet gezond kunnen eten en die niet zomaar naar een sportclub kunnen gaan. Natuurlijk kunnen wij als leraren niet alle problemen oplossen, maar we kunnen wel rekening houden met de barre omstandigheden waarin een deel van ons publiek opgroeit.  Iedere leerling verdient onderwijs dat hem of haar de beste toekomstkansen geeft, dat staat in de missie van onze vereniging.  Dat betekent dat wij alert moeten zijn en elkaar vragen mogen stellen: Hoe gaan we om met activiteiten die extra geld kosten maar die we wel nodig vinden in ons onderwijs? Welke mogelijkheden zijn er om extra gelden binnen te halen voor onze leerlingen arm zijn? Kunnen we een beroep doen op gemeentelijke fondsen of particuliere fondsen? Zijn wij daarin creatief? En last but not least, sluiten wij samenwerking uit met dure marktpartijen zoals instituten voor huiswerkbegeleiding en  examentraining of vinden we dat leerlingen uit rijke gezinnen wel hun kansen mogen vergroten met het geld van pa en ma?

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.