Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

Nieuwsfilter

Verwijder resultaten

Type

« Terug naar zoekresultaten

Definitieve slaagpercentages 2016 vereniging Ons Middelbaar Onderwijs

9 december 2016 | OMO nieuwsbrief | 0 reactie(s) Vereniging

Havo en vmbo-b/(g)t scoren hoog ten opzichte van landelijk gemiddelde

Het gemiddelde slaagpercentage van alle scholen binnen de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs ligt bij vier van de vijf soorten opleidingen minimaal op gelijk niveau met het landelijk gemiddelde. De havo en vmbo-b/(g)t opleidingen blijven ten opzichte van dit landelijk gemiddelde hoog scoren.

Ontwikkeling per opleiding

Binnen alle vmbo-opleidingen scoren de OMO-scholen, net als vorig jaar, gemiddeld minimaal op het landelijk gemiddelde. Het slaagpercentage
vmbo-(g)t laat dit jaar zowel landelijk als binnen de vereniging een daling zien, maar scoort met 95,1% echter ruim boven het gemiddelde.
Na een landelijke dip in 2014-2015 is in 2015-2016 een sterke stijging te zien in het slaagpercentage op havo. Zowel landelijk als bij de OMO-scholen is een stijging zichtbaar van ruim één procent. Met 89,9% blijven de OMO-scholen ruim boven het landelijk gemiddelde.
Na een stijgend slaagpercentage in 2014-2015 op het vwo, zowel landelijk als binnen de vereniging, is dit jaar een duidelijke daling in het slaagpercentage zichtbaar. Deze daling is bij de OMO-scholen sterker dan landelijk waardoor de OMO-scholen, voor het eerst in vier jaar, iets onder het landelijk gemiddelde scoren.

De vereniging is trots op deze gemiddelden. De scores per opleiding blijven hierbij van belang. Alle OMO-scholen weten per opleiding hoe de leerlingen het hebben gedaan en kunnen hier, na evaluatie, conclusies aan verbinden.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.