Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Kunstmest voor het brein!

22 april 2014 | Overige berichten | 0 reactie(s) Koers 2016 | Medewerkers

De derde meesterlijke ontmoeting van dit schooljaar heette “De taal meester”. In het Textielmuseum in Tilburg werden vele taaldocenten geïnspireerd door docenten en hoogleraren van de Radboud Universiteit Nijmegen. Welke onderwerpen worden wetenschappelijk onderzocht? En hoe pak je dat aan? Hoe gaan we om met het gebruik van hun en hen? En als en dat?

Van deze bijeenkomst is een sfeerimpressie gemaakt. Aan het woord: de organisatoren en de deelnemers over wat de Meesterlijke ontmoetingen nu eigenlijk zijn, en hoe zij deze bijeenkomst met collega's ervaren hebben. Bekijk de film en proef de sfeer. En doe mee met een volgende ontmoeting! Reacties van deelnemers: “Ik ga kijken hoe ik een bijdrage kan leveren aan beter onderwijs met wat ik vandaag allemaal heb opgestoken”, “Als of dat? Ik ga de discussie aan!” en “Zo’n ontmoeting is kunstmest voor het brein!”

Meesterlijke ontmoetingen zijn bijeenkomsten door en voor docenten. De bedoeling is dat je opnieuw geïnspireerd raakt in je vakgebied en dat je daarover met je collega’s kunt praten. 

Agenda Meesterlijke ontmoetingen volgend schooljaar
De data zijn nog niet bekend maar de vakgebieden/thema's zijn al gekozen. Tijdens schooljaar 2014-2015 zullen er Meesterlijke ontmoetingen georganiseerd worden voor/over TOA's, geografie en economie, filosofie, life sciences, taal en recht en (bedrog in) statistiek.

Waarover wil jij het hebben?
Heb jij een goed thema voor een Meesterlijke ontmoeting? Wil je daarover met je collega’s in gesprek? Waar ben je nieuwsgierig naar? Laat het ons weten: stuur een mail naar omonetwerk@omo.nl met je voorstel.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.