Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Nieuw platform voor delen onderzoeksresultaten docenten

28 mei 2014 | Persberichten | 0 reactie(s) Vereniging | Koers 2016 | Onderwijs | Medewerkers

 

  • Uniek initiatief vereniging OMO in samenwerking met lerarenopleidingen

Vanaf deze week is er een nieuw platform waar docenten voortgezet onderwijs hun onderzoek kunnen publiceren: Script! Er wordt al veel onderzoek gedaan binnen het voortgezet onderwijs, maar verspreiding van de resultaten hiervan is vaak slechts beperkt. Doel van Script! is om docenten, schoolopleiders en studenten van de lerarenopleiding in staat te stellen hun praktijkonderzoek toegankelijk te maken voor collega’s en/of studenten. Zodat hun onderzoek breed bekend kan worden, andere docenten er hun voordeel mee kunnen doen en het onderzoek kan bijdragen aan ontwikkeling van het onderwijs op de scholen. Ook docentonderzoekers van andere scholen voor vo en hbo/wo kunnen er gebruik van maken. 

Online platform

De gekozen vorm, een online platform, is uniek. Script! gaat uit van de gedachte dat het onderwijs niet alleen kennis benut, maar uitdrukkelijk ook zelf kennis ontwikkelt. Door praktijkonderzoek in de school, niet alleen verricht door professionals vanuit verschillende kennisinstituten, maar zeker ook door onderwijsprofessionals zelf. Het platform is een initiatief van vereniging OMO en beoogt niet alleen de resultaten van praktijkonderzoek bereikbaar en bespreekbaar te maken, maar ook een podium te bieden aan onderwijs-professionals om hun onderzoek te publiceren. Script! bevat onder andere publicaties (online artikelen, onder redactie, van 2000 woorden), thematische bundels uitgebracht onder gastredactie, en Script! Talks: films van 8-minutenpresentaties voor publiek. 

Script! Talk

Tijdens de feestelijke lancering op 27 mei werd de website van Script! officieel gelanceerd. Negen onderzoekers, docenten en wetenschappers, presenteerden hun resultaten in een ‘Script Talk’: een korte lezing over de highligts van hun onderzoek en hun persoonlijke ervaringen. Met zeer uiteenlopende onderwerpen: van onderzoek naar de bijdrage die games kunnen leveren in het rekenonderwijs in het vmbo tot de lessons learned uit de academische opleidingsscholen. De video’s van alle Script! Talks verschijnen de komende weken op de website.  

Doorlopende professionalisering 

Koers 2016, het strategisch beleidsdocument van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs,  zet sterk in op professionalisering, op opleiden in de school, op het zelf doen van onderzoek en op kennisdeling. Goed onderwijs vraagt immers om competente docenten die hun vak steeds bijhouden. Door nieuwe inzichten op te doen over het vak waarin je lesgeeft, of over je beroep, werk je aan je ontwikkeling en verrijk je uiteindelijk het onderwijs aan leerlingen. Script! komt voort uit deze visie. 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.