Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

Nieuwsfilter

Verwijder resultaten

Type

Jaar

« Terug naar zoekresultaten

Startsein gegeven voor bouw Scholengroep Het Plein

15 april 2015 | Persberichten | 0 reactie(s) Vereniging | Onderwijs | Scholen | Medewerkers | Leerlingen

Vandaag is het startsein gegeven voor de realisatie van de nieuwbouw van Aloysius De Roosten aan de Saenredamstraat en de verbouwing met nieuwbouw van Vakcollege Eindhoven aan de Geert Grootestraat. Dat gebeurde in aanwezigheid van leerlingen, docenten, betrokken bouwpartijen, gemeente en buurtbewoners. De nieuwbouw voor de twee afzonderlijke vestigingen van Scholengroep Het Plein is nu officieel gestart.

 

De nieuwe school voor Aloysius De Roosten is speciaal ontworpen voor hun verrijkte onderwijsconcept. De vakken zijn verdeeld in vier groepen: Mens en Natuur, Moderne Vreemde Talen, Kunst en Mens en Maatschappij. De groepen hebben allemaal hun eigen inspiratieplein waar inspirerend, uitdagend en vertrouwd onderwijs wordt geboden aan mavo/vmbo-t-leerlingen.

 

Voor de vmbo-b/k-leerlingen van Vakcollege Eindhoven betekent het vernieuwde gebouw eigentijdse pratijkcentra waar deze toekomstige vakmensen kiezen voor de leerroutes Mens en Dienstverlening of Techniek en Vakmanschap. Vanaf het eerste leerjaar laat Vakcollege Eindhoven leerlingen kennismaken met de verschillende branches en leidt hen samen met bedrijven en instellingen uit de regio op tot vakman of vakvrouw.

 

Wethouder Visscher van jeugd en onderwijs: “De vernieuwing van deze vestigingen maakt mogelijk dat leerlingen meer kansen wordt geboden om aantrekkelijk en eigentijds onderwijs te volgen. Dat kan ik alleen maar toejuichen.”

“Voor Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs betekent dit startsein de afronding van het traject waarbij een drietal besturen nieuwbouw ten behoeve van voorbereidend beroepsonderwijs kunnen realiseren in Eindhoven. Voor OMO zijn dit de scholen Aloysius De Roosten en Vakcollege Eindhoven. Daar zijn wij uiteraard zeer blij mee”, aldus Eugène Bernard, voorzitter van de Raad van Bestuur van Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.”  

 

Naar verwachting zullen Aloysius De Roosten en Vakcollege Eindhoven met de start van het schooljaar 2016/2017 ieder hun intrek nemen in hun nieuwe, eigen schoolgebouw.

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.