Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

Nieuwsfilter

Verwijder resultaten

Type

Jaar

« Terug naar zoekresultaten

Praktijkwerkstukprijzen 2015 uitgereikt

13 april 2015 | Persberichten | 0 reactie(s) Vereniging | Onderwijs | Scholen | Leerlingen

Op vrijdag 10 april reikte Eugène Bernard, voorzitter van de raad van bestuur en van de jury, de OMO-praktijkwerkstukprijs uit voor leerlingen die onderwijs volgen in het praktijkonderwijs en de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg van het vmbo. De prijzen zijn uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in aanwezigheid van familie, vrienden, docenten en schoolleiders van de genomineerden. Edward de Gier, algemeen directeur van De Bossche Vakschool in Den Bosch en jurylid: “De werkstukken zijn van hoog niveau en hebben veelal een pakkende en eigen schrijfstijl. Tijdens het lezen blijkt duidelijk met hoeveel plezier en toewijding eraan is gewerkt.” De leerlingen tonen met de uitvoering van hun opdrachten aan dat ze er in slagen om verschillende vaardigheden toe te passen, zoals plannen, samenwerken en informatie verwerven en verwerken.

Voor de OMO-praktijkwerkstukprijs zijn vijf inzendingen genomineerd. Beoordelingscriteria zijn, onder andere, mate van samenwerken, mate van zelfstandigheid, mate van reflecteren, motivatie, toepasbaarheid en originaliteit. Het winnende werkstuk werd gehonoreerd met een geldbedrag van € 1.000,-. Daarnaast zijn er twee tweede prijzen (€ 500,-) en twee derde prijzen (€ 200,-) toegekend.

Winnaars 2015

Dit jaar sleepten drie leerlingen van het Munnikenheide College in Rucphen de eerste prijs in de wacht met hun werkstuk ‘Het leven is verbinden’. Anne-Marie Kimmel ontwierp voor het vak CKV een bankje dat door Rick Hoekman en Arthur Groen bij de afdeling bouwbreed is gebouwd en daadwerkelijk in productie genomen. De opdracht was een bank te ontwerpen die de verbinding en ontmoeting tussen mensen stimuleert. Het bankje komt te staan bij de Lambertuskerk in Etten-Leur. Uit dit project spreekt maatschappelijke betrokkenheid en het ‘in verbinding’ staan.

Tweede en derde prijzen

Zes leerlingen van SG Were Di, Kenji, Femke, Laura, Esmiralda, Jozina en Angelina, organiseerden een midwinterfeest voor thuis- en daklozen en ontvingen hiervoor de tweede prijs. Ook Romilda Mulder van de Bossche Vakschool kreeg de tweede prijs voor haar werkstuk waarin zij zichzelf en haar werk centraal stelt. Romilda, het enige meisje in haar klas, volgt de opleiding ‘Techniek Breed’ aan de Bossche Vakschool. Haar hart ligt bij de houtbewerking. De derde prijs ging naar Joyce Feijen van het Varendonck-College voor het ondernemingsplan dat zij maakte voor haar winkel met schoonheidsproducten. Joyce maakte hiervoor een eigen website. Daarnaast ontving Casper Ernest van het Da Vinci College (OMO scholengroep Tongerlo) een derde prijs voor de mini-katapult in 3-D die hij heeft gebouwd. Deze leerling heeft het ontwerp van zijn docent aangepast en hierin eigen keuzes gemaakt. Hij laat daarmee ruimtelijk inzicht en creativiteit zien. Casper ontvangt voor zijn werkstuk ‘De mini katapult’ de derde prijs.

Bart Claassen van Praktijkschool De Sprong (Instelling Voortgezet Onderwijs Deurne) heeft een eervolle vermelding ontvangen voor zijn werkstuk `Vrachtwagen’. Hij is samen met zijn klasgenoten verrast met een taart.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.