Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Het OMO-fonds; raken waar het kraakt

18 mei 2020 | Interne berichten | 0 reactie(s) Vereniging | Koers 2023 | Medewerkers

Column Jos Kusters

De zorgverleners in de ziekenhuizen en andere zorginstellingen leveren een bewonderingswaardige prestatie in de tijden van het Corona virus en verdienen alle respect. Dat compliment verdient ook het onderwijs voor de wijze waarop zij in zeer korte tijd leerlingen hebben voorzien van onderwijs, (digitaal) op afstand met extra aandacht en inzet voor die leerlingen. Vele beroepsgroepen, kraken in hun voegen vanwege de inspanningen die in het belang van anderen geleverd worden. Binnen OMO raakt dat ons figuurlijk allemaal. 

Er zijn daarnaast grote groepen die kraken omdat hun bedrijf(-je) door de maatregelen wordt geraakt en inkomsten weggevallen. Deze crisis heeft nog lange tijd impact op veel persoonlijke levens. Het kan zelfs gebeuren dat partners en gezinnen van OMO-medewerkers door de zogenoemde financiële ondergrens zakken en daardoor in meerdere opzichten geraakt worden. 

Voor deze medewerkers kennen wij het OMO-fonds. Dit fonds kan in dergelijke omstandigheden via een lening dan wel in combinatie met een gift, voor enige verlichting zorgen zodat het niet langer kraakt. Het fonds bestaat al vele jaren en is gevuld door schenkingen en door meer dan de helft van onze eigen medewerkers die maandelijks via de salarisbetaling 0.23 cent afdragen voor dit goede doel. Dat raakt dan weer figuurlijk en past naadloos bij de kernwaarden van onze vereniging. 

Het zou mooi zijn als álle medewerkers van OMO lid worden van dit mooie initiatief, zodat we collega’s kunnen ondersteunen wanneer het heel hard kraakt. Het vraagt weliswaar de nodige moed aanspraak op het fonds te doen, helpen is eenvoudiger dan om hulp vragen, maar weet dat het OMO-fonds er voor jou is!

Helpen en geholpen worden, zo probeert het OMO-fonds te raken waar het kraakt.

Dank jullie wel,

Jos Kusters
Voorzitter raad van bestuur en bestuurslid OMO-fonds

 


Meer weten over Stichting OMO-fonds lees de informatie op OMO-net, mail naar secretariaatomofonds@omo.nl of vraag ernaar bij de personeelsfunctionaris op jouw school.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.