Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Waarom is Ranomi olympisch kampioen?

8 juni 2015 | Rens Pijnenburg | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Koers 2016 | Medewerkers

En een sportieve duik was het zeker, die schoonspringster Inge Jansen liet zien van de 3m plank. Een 3-voudige achterwaartse salto. Daar traint ze 26 uur per week voor. Dat doet zij zonder de technologische snufjes die de “buren”, de langebaanzwemmers, wel hebben. Daar worden we meegenomen in het succesverhaal van de Nederlandse zwemploeg en de invloed die Roald van de Vliet met zijn team heeft gehad op de prestaties. Daar zien we technologie van het hoogste niveau. Er zijn 27 camera’s, diverse sensoren en bewegingswetenschappers beschikbaar om de zwemmers te helpen in hun drive naar de wereldtop.

Die technologie was het thema van deze inspirerende middag. Daarin zijn we meegenomen in hoe technologie in de topsport de succesfactor kan zijn. Dat is ook te zien in de rake analyses van Maurice Aarts, manager van het Innolab in de flik-flakhal. Waarin we met een live-verbinding met Den Bosch zelf konden zien hoe de techniek een bijdrage kan leveren aan het succes van Jeffrey Wammes en Epke Zonderland.

Inspirerend

De koppeling naar de onderwijspraktijk kon in de gesprekken met de experts en in de paneldiscussie, waar Bettine Vrieskoop de topsporters om hun mening vroeg, gevonden worden. Bettine Vrieskoop deed dit nadat ze zelf een boeiend verhaal over haar carrière had verteld. Daarin benoemde ze de hordes die ze had moeten nemen om tot haar succes te komen.

Al met al was het een dag waarin we met collega’s naar boeiende en interessante verhalen hebben kunnen luisteren. Het is inspirerend om in een topsportomgeving te zijn en gedurende de dag diverse kansen te zien voor je eigen onderwijspraktijk. Maar het is vooral mooi om te zien naar welke grote hoogtes wij onze leerlingen, onze topsporters, onze topmanagers en onze toptechneuten kunnen brengen!

Wat staat er nog op de agenda dit jaar?

Meesterlijke ontmoetingen in 2015 

woensdag 7 oktober

woensdag 11 november (o.v.)

november/december
(datum nog niet vastgesteld)

 

"Food for thought"
over voedselschaarste en -verdeling

over taal en recht
voor docenten talen en maatschappijleer

voor facilitair en administraties 

 

Kijk ook bij Meesterlijke ontmoetingen

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.