Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Van Maerlant helpt kinderen van de voedselbank

11 december 2019 | Monique Emmen | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Elk jaar maakt het Van Maerlantlyceum zich sterk voor een goed doel. Dit keer zijn de plannen grootscheepser dan anders. Vrijdag 13 december gaan alle leerlingen en docenten een hele dag aan de slag met een sponsoractie voor de Stichting Kinderen van de Voedselbank. Doel: zoveel mogelijk jongeren die in armoede leven een hart onder de riem steken. Zij krijgen van de Van Maerlanders nieuwe kleren, schoenen en een feestpakket voor de verjaardag.

Volgens rector Emmeken van der Heijden is de sponsoractie heel hard nodig. “Een op de negen kinderen in Nederland heeft ouders die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Een abonnement op een sportclub, cadeautjes tijdens de feestdagen, een nieuwe jas zitten er voor die kinderen niet in. Natuurlijk heeft dat impact op hun functioneren. Ze maken zich vaak zorgen over de situatie thuis, over hun toekomst. Of ze voelen zich buitengesloten, bijvoorbeeld doordat ze niet kunnen meedoen aan activiteiten die geld kosten.”

Van der Heijden initieerde de actie ‘Van Maerlant voor elkaar’, ook vanuit de gedachte dat een jarige – het Van Maerlant bestaat 100 jaar- zijn omgeving wat extra aandacht mag geven. In de mentorlessen bedenken de leerlingen wat ze kunnen doen: klavertjes vier verkopen, koekjes bakken of gewoon met een intekenlijst voor donaties langs de deur gaan. Het geld dat met deze actie wordt opgehaald gaat naar Stichting Kinderen van de Voedselbank.

Het enthousiasme voor de actie is in elk geval al groot. De gymsectie bedacht samen met een groep leerlingen een sportief en cultureel programma aan sponsoractiviteiten. Daar werd driftig op ingetekend. Vrijdag starten de eerste- en tweedeklassers met een potje ouderwets sjoelen, schaken, zaalvoetbal of darten, of ze doen mee aan een workshop circuskunsten, yoga, dj worden, boogschieten, hiphop, … Na afloop doet elke klas mee met de sponsorloop, als renner of als supporter. De meest succesvolle klassen wacht een verrassing.

Iedereen die de actie steunt kan vrijdag tussen 9.30 en 14.30 uur komen kijken. 

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.