Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Een milieuproject door en voor leerlingen

11 november 2019 | Bill Banning (namens betrokken leerlingen) | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Laudato Si’, het goede leven delen en beschermen.

Een milieuproject door en voor leerlingen

Leerlingen aan het werk gezet

Vorig schooljaar kreeg ondergetekende het verzoek om een project rond MILIEU en de pauselijke encycliek LAUDATO SI te ontwerpen (verzoek van de Nederlandse Katholieke Schoolraad, NKSR). Aangezien ik daar geen tijd voor had, heb ik de opdracht voorgelegd aan mijn drie klassen vwo-5 op ons d’Oultremontcollege te Drunen. Afgezien van de inleidende teksten hebben zij volkomen zelfstandig een vijftiental werkvormen ontwikkeld om met een dergelijk project aan de slag te gaan.

In de onderstaande drie paragrafen treft u een inleiding op het project voor docenten aan, een inleiding voor leerlingen en – last but not least – de inhoudsopgave van dit project.

Graag wil ik al mijn leerlingen vwo-5 van afgelopen jaar (20198-2019) bedanken voor hun welwillende en creatieve inzet. Hulde, beste jongens en meisjes!

Ook wil ik Marijke Heuvelink graag bedanken voor haar voortreffelijke redactionele werk en tips.

Met de leerlingen spreek ik de hoop uit dat deze projecten door andere leerlingen gebruikt zullen gaan worden. De tijd is er meer dan rijp voor. Mocht iemand interesse hebben in meer informatie, dan is het volledige project (gratis) te vinden op de site van de NKSR:

https://www.nksr.nl/wp-content/uploads/2019/09/WKO-2019-Lessen-VO.pdf

Bill Banning, docent d’Oultremontcollege

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.