Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Leerateliers sluiten het jaar optimistisch af

4 juli 2017 | Overige berichten | 0 reactie(s) Scholen | Medewerkers

Halverwege 2016 sloegen drie universitaire lerarenopleidingen (ESoE, RDA en ULT) en OMO de handen ineen en lanceerden een pilot: de leerateliers. Met succes: de leerateliers begonnen als experiment, maar worden nu al gezien als een nieuwe manier van opleiden en professionaliseren. Volgend schooljaar doen 15 scholen mee. Fontys sluit ook aan en verrijkt daarmee de waarde van de leerateliers. En er is voor het volgende schooljaar een subsidie verworven via NRO, het nationaal regieorgaan voor onderwijsonderzoek.

Negen scholen van OMO deden tot nu toe mee. Iedere dinsdag verdiepten studenten en docenten zich in thema’s als differentiatie, creativiteit, ‘lesson studies’ en andere thema’s. Studenten en docenten leerden en werkten samen, steeds vanuit de vraag over het leren van leerlingen.

Voor studenten en docenten was het een uitdagend traject. Het traject is dankzij hen een succes geworden. Uit waardering voor de extra-inspanningen van de deelnemers reikt de raad van bestuur een certificaat uit die de examencommissies van de opleidingen medeondertekenen.

Zie ook

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.