Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Rode loper uit voor winnaars OMO-profielwerkstukprijzen

21 juni 2019 | Persberichten | 0 reactie(s) OMO nieuwsbrief | Vereniging | Leerlingen

De rode loper lag deze week uit voor de winnaars van de OMO-profielwerkstukprijzen 2019. De leerlingen en hun familieleden werden onthaald voor een feestelijke bijeenkomst op het OMO-bureau waar Eugène Bernard, jury- en bestuursvoorzitter, voor de negentiende keer de prijzen uitreikte. Naast familie en vrienden waren ook begeleidend docenten en schoolleiders van de genomineerden aanwezig op het feest.

Dit schooljaar lagen de gekozen onderwerpen van de ingezonden werkstukken sterk uiteen. De actualiteit van de werkstukken maar ook de keuze voor niet alledaagse onderwerpen zorgden voor een breed spectrum aan inzendingen. Creatieve onderwerpen en onderwerpen rondom gezondheid voerden de boventoon.

Winnaars OMO-profielwerkstukprijzen 2018-2019

Bjorn Anthonisse en Bart van den Heuvel van het Sondervick College in Veldhoven wonnen de eerste prijs voor het beste ‘OMO-profielwerkstuk vmbo g/t – mavo’. Hun werkstuk ‘Audiovisuele Vormgeving & Animatie’ over mediavormgeving blonk uit vanwege de professionaliteit en sterke ondersteunende beelden in het filmpje.

In de categorie havo ging Noortje Lenssen van het Sint-Joriscollege in Eindhoven er met de eerste prijs vandoor. Haar werkstuk ‘Spaghetti in mijn hoofd’ dat gaat over autisme werd door de jury geroemd vanwege de gedurfde keuze van het onderwerp, de goede uitleg en de originele uitvoering.

De OMO-profielwerkstukprijs voor vwo ging dit jaar naar Isabelle Manders en Noortje Verhoeven van het Dr.-Knippenbergcollege in Helmond. Zij voerden een sociaal wetenschappelijk onderzoek op hoog niveau uit. In hun werkstuk ‘Te mooi om waar te zijn’ onderzochten de leerlingen ‘de manier waarop de beoordeling van menselijke gezichten verandert als er een willekeurig gezicht naast knappe gezichten wordt geplaatst’.

De eerste prijswinnaars ontvingen, naast de complimenten van de jury een geldbedrag van € 1.200 per categorie. De tweede prijswinnaars ontvingen € 600 per categorie.

VBMO gt - Mavo

Titel werkstuk

Naam leerling(en)

School

Prijs

Plastic trash in the fashion industry

Claire Schoonens

Sint-Janslyceum

2e prijs €600

Parkinson

Melissa de Wit

Munnikenheide College, Rucphen

2e prijs €600

Audiovisuele Vormgeving & Animatie

Bjorn Anthonisse

Bart van den Heuvel

Sondervick College

1e prijs €1200

Havo

Titel werkstuk

Naam leerling(en)

School

Prijs

Wister en Tilburg een wereld van verschil

Namara van der Velden

De Nieuwste School

 

2e prijs €600

BEELDENDE MUZIEK: Wanneer is iets goede filmmuziek?

Freek van Teeffelen en

Hao-En Kaag

Instelling Voortgezet Onderwijs Deurne, Peellandcollege

 

2e prijs €600

Spaghetti in mijn hoofd

Noortje Lenssen

Scholengroep Het Plein, Sint-Joriscollege

1e prijs €1200

 

Vwo

Titel werkstuk

Naam leerling(en)

School

Prijs

In Vogelvlucht

Luna Cremers,

Diederik Huige

OMO sg Tongerlo, Norbertuscollege

 

2e prijs €600

Stabiliteit en het drielichamenprobleem

Rob Schellingerhout,

Stef Lamerichs

Eckartcollege

2e prijs €600

Te mooi om waar te zijn

Isabelle Manders,

Noortje Verhoeven

OMO Scholengroep Helmond,

Dr.-Knippenbergcollege

 

1e prijs €1200

 

Rol begeleidend docenten en juryleden

De rol van de begeleidende docenten is erg belangrijk bij het schrijven van een profielwerkstuk. Zij zijn degene die leerlingen scherp houden en motiveren, gedurende het hele proces. De kwaliteit van het werkstuk is mede te danken aan hun inzet. Zij beslissen of een werkstuk ingestuurd wordt om mee te dingen naar een OMO-prijs. Wie er uiteindelijk de winnaars zijn wordt bepaald door een jury bestaande uit docenten en rectoren van de diverse OMO-scholen. Een hele klus waarbij de verschillen erg klein zijn. Uit de tien beste werkstukken worden de uiteindelijke winnaars gekozen.

De profielwerkstukprijzen worden jaarlijks uitgereikt aan vmbo gt/mavo-, havo- en vwo-leerlingen van de OMO-scholen. De jury beoordeelt de kwaliteit en originaliteit van het gekozen onderwerp, de getoonde onderzoeksvaardigheden en reflectie.

Eerder dit schooljaar zijn de praktijkwerkstukprijzen vmbo b/k voor de OMO-scholen uitgereikt.

Doe je mee?

Leerlingen zijn voor volgend schooljaar vaak al begonnen met hun profielwerkstukken. Zie jij als begeleidend docent al pareltjes ontstaan die zeker in aanmerking moeten komen voor een OMO-prijs (praktijkwerkstuk- en/of profielwerkstukprijs)? De deadlines voor inzending zijn al bekend. Laat ons via prijzen@omo.nl weten als je wilt inzenden. Je ontvangt dan, zodra deze opengesteld wordt, de link om in te schrijven. Via de OMO-nieuwsbrief en het intranet wordt eveneens gecommuniceerd wanneer de link actief is.

Voorlopige deadlines inzending

Praktijkwerkstukprijzen

(vmbo b/k – praktijkonderwijs)

10 maart 2020

 

Profielwerkstukprijzen

(vmbo g/t – mavo)

3 april 2020

 

Profielwerkstukprijzen

(havo)

3 april 2020

 

Profielwerkstukprijzen

(vwo)

3 april 2020

 

 

Lees hier meer over de voorwaarden.

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.