Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Slaagpercentages OMO-scholen voor alle opleidingen gestegen

12 november 2013 | Persberichten | 0 reactie(s) Onderwijs

​De slaagpercentages van de scholen die onderdeel uitmaken van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs zijn voor alle opleidingen gestegen t.o.v. vorig jaar. Dit blijkt uit de analyse van alle cijfers van het eindexamen in 2013. De slaagpercentages voor bijna alle opleidingen zijn hoger dan de landelijke cijfers.

De stijging van het aantal geslaagden bij de scholen van de vereniging OMO, plus 3,4% ten opzichte van 2012, is ruim dubbel zo hoog als de landelijke stijging van 1,6% die het Ministerie van OCW eind oktober presenteerde (zie ook: Berichtgeving over landelijke slaagcijfers op website OCW).

Ruim 400 diploma’s meer

Bestuursvoorzitter Eugène Bernard: “Als je kijkt naar de absolute aantallen leerlingen dan zijn de verschillen extra betekenisvol. Zo is het aantal gezakte vwo-leerlingen meer dan gehalveerd in 2013 (van 421 naar 199 leerlingen). En ten opzichte van 2012 konden dit jaar ruim 400 leerlingen meer een diploma in ontvangst nemen op één van de scholen van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs dan in 2012. Een prachtig resultaat! Tegelijkertijd realiseren wij ons heel goed dat dit ‘slechts’ het slaagpercentage is; dit zegt niets over bijvoorbeeld de doorstroom naar de eindexamenklassen. De gegevens daarover geven echter geen aanleiding tot zorg. Daarnaast laat onze interne analyse zien dat vrijwel alle scholen van de vereniging OMO binnen de bandbreedte zitten van maximaal 0,5 punt verschil tussen het schoolexamen en het centraal schriftelijk eindexamen. Alles bij elkaar geven deze resultaten aan dat we op de goede weg zitten.” 

Aangescherpte exameneisen

Deze scores zijn extra bijzonder omdat de laatste jaren de eindexameneisen zijn aangescherpt. Sinds 2012 moet het centraal examen gemiddeld ten minste op 5,5 worden afgesloten. En sinds dit jaar geldt de ‘kernvakkenregel’: op het havo en vwo mag nog maar één vijf worden gehaald voor de vakken Nederlands, Engels en wiskunde. Beide maatregelen zijn genomen om de waarde van het diploma verder te borgen en de doorstroom naar het vervolgonderwijs te bevorderen.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.