Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

OMO-prijzen 2015: laat zien wat je waard bent!

10 maart 2015 | OMO nieuwsbrief | 0 reactie(s) Vereniging

 

In onze scholen volgen veel talentvolle leerlingen onderwijs. Dat talent willen we graag stimuleren door middel van het uitreiken van OMO-prijzen. De vereniging reikt jaarlijks prijzen uit voor bijzondere werkstukken. Ook dit jaar vallen er weer sector- en profielwerkstukken in de prijzen. De -minstens zo spannende- voorselectie is op veel scholen al begonnen!

 

Sectorwerkstukprijs
Voor leerlingen van het vmbo-g/t en mavo is er een prijs voor het beste sectorwerkstuk. Met het sectorwerkstuk laten leerlingen zien dat ze vaardigheden kunnen toepassen, kunnen plannen en informatie verwerven en verwerken. De voorbereiding van de leerlingen van vmbo-g/t en mavo op hun vervolgopleiding in het middelbaar beroepsonderwijs en/of op hun beroep, komt in de sectorwerkstukken tot uiting.

Profielwerkstukprijzen
Voor havo- en vwo-leerlingen zijn er prijzen voor de beste profielwerkstukken. Het zelfstandig informatie kunnen verwerven en verwerken, het vakoverstijgend kunnen werken, het kunnen plannen, analyseren en componeren zijn kenmerken van het leren in het tweede fase onderwijs. Voor het profielwerkstuk zetten leerlingen al deze vaardigheden in. De jury let bij de beoordeling op originaliteit van het gekozen onderwerp, getoonde onderzoeksvaardigheden en de reflectie op leerpunten en samenwerking.

Werkstuk insturen? Vóór 15 april!
Het insturen van werkstukken voor deze prijzen kan tot 15 april 2015. Elke school nomineert hiervoor zelf één werkstuk per categorie. Meer weten? Kijk in het OMO-portaal onder ‘management & administraties’ > ‘onderwijs’ > ‘OMO-prijzen’.

En..
...ook aan leerlingen Praktijkonderwijs- en vmbo-b/k reiken we in 2015 weer prijzen uit. Voor deze leerlingen is er de OMO-praktijkwerkstukprijs, die de jury voortaan uitreikt in april. De deadline voor het inzenden van werkstukken voor de praktijkwerkstukprijs is 1 maart.

Klik hier voor meer informatie over de prijzen.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.