Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Norbertus leerlingen vallen in de prijzen

21 april 2015 | Overige berichten | 0 reactie(s) Scholen

Fabio Kerstens en Koen de Vos, twee leerlingen uit vwo-6 van het Norbertuscollege zijn in de prijzen gevallen bij een profielwerkstukwedstrijd van de Rijksuniversiteit Groningen. Uit vele inzendingen zijn zij met hun profielwerkstuk Re-entry (waarvoor ze eerder al de complimenten ontvingen van ruimtevaarder André Kuipers) derde geworden! Dat betekent dat zij binnenkort hun werkstuk mogen gaan verdedigen op de internationale ICYS conferentie in Izmir, Turkije.
 
De ICYS
De International Conference of Young Scientists (http://metal.elte.hu/~icys/index.html) is een jaarlijkse internationale wedstrijd voor profielwerkstukken. Dit jaar is deze conferentie in Izmir, in Turkije. Hierbij zullen veel andere landen betrokken zijn, waaronder Brazilië, Duitsland, China, Indonesië, VK, VS, Rusland, Polen, enz. (in totaal rond de 30 landen). Ieder land stuurt zijn afgevaardigden, voor Nederland behoren Koen en Fabio dus bij de vijf afgevaardigden.
Zij moeten het profielwerkstuk in het Engels presenteren, waarna er een vragenronde komt van een aantal gerenommeerde internationale professoren/doctoren.
 De ICYS is dit jaar van 19 tot 25 april. Dit weekend moeten ze een Abstract van hun profielwerkstuk schrijven, op basis waarvan het profielwerkstuk beoordeeld gaat worden door deskundigen uit het vakgebied computer science .
 
Op 19 april zullen ze met de overige prijswinnaars en een aantal afgevaardigden van de RU Groningen vanaf Schiphol vliegen naar Istanbul. Vanaf Istanbul vliegen ze door naar Izmir. Op 25 april zijn ze weer terug zijn en landen op Eindhoven Airport.
 
De reis en het programma zijn geregeld door de RU Groningen. Ze zullen overnachten in het Pine Bay Holiday Resort (http://www.pinebay.com/en/), een luxe hotel met eigen privéstrand. Buiten verschillende lezingen en de presentatie van het profielwerkstuk, zullen ze ook diverse (culturele) toeristische activiteiten ondernemen in Istanbul e.o. 
  
   

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.