Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Nog geen nieuwe cao per 1 augustus

7 juli 2015 | Overige berichten | 0 reactie(s) Vereniging

Dinsdag 30 juni werd bekend dat VO-raad de CAO VO heeft opgezegd. De grootste struikelblokken waren het loon en de Wet Werk en Zekerheid (WWZ). Dit betekent dat er per 1 augustus 2015 geen nieuwe CAO VO zal zijn, maar dat de huidige CAO wel nawerkt. De bepalingen van deel I van de CAO VO 2014/2015 blijven daarmee ook na 1 augustus 2015 van toepassing, ook voor het personeel van OMO. De CAO OMO geldt in plaats van deel II van de CAO VO. De besprekingen met de vakbonden over de CAO OMO lopen nog. De verwachting is dat er eind juli meer te melden is over de voortgang.

Wet Werk en Zekerheid
Door de inwerkingtreding van de Wet Werk en Zekerheid vanaf 1 juli 2015 zijn enkele bepalingen uit de CAO VO en CAO OMO achterhaald. Op een enkel punt is er sprake van overgangsrecht omdat er nog geen nieuwe cao is overeengekomen.

De invoering van de WWZ heeft als achtergrond het bieden van werkgelegenheid en zekerheid aan werknemers. Dit uitgangspunt sluit aan bij de afspraken die de werkgever wil maken in de CAO OMO. Deze afspraken zijn gericht op het blijven bieden van perspectief op structureel werk aan werknemers enerzijds, en het creëren van flexibiliteit voor de organisatie anderzijds. Vertrekpunt daarbij is vertrouwen schenken en daardoor professionaliteit stimuleren.

Zie ook het bericht op de website van de VO-raad: De vakbonden en de VO-raad zijn het niet eens kunnen worden over een nieuwe CAO VO per 1 augustus 2015.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.