Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Leerlingen van SG Were Di, afdeling Were Di Drie,

28 oktober 2015 | Paul Verzellenberg | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Op donderdag 15 oktober hebben onze 3e jaars leerlingen van Were Di Drie een deel van de E-health conferentie van GGzE en Mondriaan op SG Were Di verzorgd.

Onderwerp van de conferentie is “E-health”, dat houdt onder meer in dat therapeuten naast de al bestaande hulpmiddelen ook gebruik maken van digitale middelen om hun cliënten te ondersteunen. Deze conferentie is voor medewerkers van de afdeling kind&jeugd. De organisatoren wilden graag de dag organiseren dicht bij hun doelgroep, een middelbare school is daar de plek bij uitstek voor.

Onze gezamenlijke doelgroep maakt voluit gebruik van allerlei digitale middelen. Het ggz wilde graag weten hoe zij daar mee om gaan en wil van onze leerlingen leren wat zij weten over de geestelijke gezondheidszorg, welke digitale middelen zij gebruiken en waarom.

In samenwerking met ggzE  heeft Were Di Drie hiervoor een opdracht geformuleerd, die uitstekend past bij het vak Maatschappijleer. De leerlingen hebben workshops gekregen over kinder- en jeugdpsychiatrie door medewerkers van ggzE en hebben met een 360 ˚camera 3D foto’s van hun eigen "veilige plek" gemaakt. Tijdens deze conferentie verzorgden leerlingen de catering  en gaven de 3e jaars hun opdracht in een workshop aan de deelnemers van de conferentie.

Hoe dichter 15 oktober naderde hoe zenuwachtiger onze leerlingen. Op 30 september zijn interviews afgenomen bij de leerlingen wat ze inmiddels al wisten over Kinder -en jeugdpsychiatrie, E-health en vertellen over hun Social Media gebruik.

Op 15 oktober zelf hebben de leerlingen het geweldig gedaan, veel complimenten ontvangen tijdens en na de door hen gegeven workshops. Bekijk het filmpje voor een impressie van de dag.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.