Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Sondervick eerste OMO-school met VRIS-certificaat

12 mei 2017 | Stanja Krath | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

VRIS staat voor ‘Veiligheid rondom en in school’.
Burgemeester Jack Mikkers heeft op het Sondervick College officieel het VRIS-Certificaat overhandigd aan Huub van de Ven en veiligheidscoördinator Mark Parren. Vertegenwoordigers van de politie waren daarbij aanwezig. Jack Mikkers: “Dit is een toegangspas naar de toekomst. Veiligheid is een kostbaar bezit.”

Het Sondervick College is een van de zes scholen in Nederland die op dit moment in het bezit is van een VRIS-certificaat en de eerste OMO-school die gehercertificeerd wordt. Een van de redenen voor de hercertificering zijn de duidelijk korte lijnen tussen school, politie en gemeente. In het document is vastgelegd wie verantwoordelijk is voor welke doelen maar wel met als uitgangspunt samenwerking tussen alle partijen. Huub van de Ven: “We zijn trots en blij met dit resultaat.”

Plan van aanpak
Ieder jaar opnieuw wordt in het samenwerkingsverband van het VRIS-overleg tussen het Sondervick College, de gemeente Veldhoven en de politie een plan van aanpak opgesteld. Hierin worden de doelen en speerpunten om tot deze veilige omgeving te komen vastgelegd.  Zoals camera toezicht op de Kempen Campus, fietscontroles en reparaties, voorlichting sociale media (sexting), incidentenregistratie, kluiscontrole (drugs preventie), tevredenheidsonderzoek ouders,  personeel en leerlingen, ontruimingsoefeningen, enz.

Keuringsorgaan KIWA
Dit certificaat is een erkenning voor de inzet van alle partijen en uitgegeven door het onafhankelijk keuringsorgaan KIWA. Door het behalen van het certificaat geeft het KIWA aan dat de school als samenwerkingsverband geheel volgen de uitgangspunten van het VRIS hebben gewerkt en dat zij voldoen aan de samenwerkingseisen opgesteld in het handboek VRIS. Voor de buitenwereld is het een signaal dat de school de veiligheid van haar leerlingen en personeel serieus neemt.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.