Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Bijeenkomst OMO-netwerk aardrijkskunde op 8 juni a.s.

17 mei 2017 | Franc Boer | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Op donderdag 8 juni a.s. organiseert het OMO-netwerk aardrijkskunde een bijeenkomst in Villa De Vier jaargetijden in Tilburg. Doel van deze bijeenkomst is laten zien wat er gebeurt in Brabant rondom vernieuwing van aardrijkskundeonderwijs, het motiveren van leerlingen en aantrekkelijker maken van aardrijkskunde voor leerlingen én docenten. Interesse? Meld je nog deze week aan via deze link en doe ideeën op hoe je je leerlingen en jezelf kunt motiveren met aantrekkelijk aardrijkskundeonderwijs.

Programma
15.00u Inloop met koffie/thee

15.30u Welkom en inleiding door Franc Boer

15:45u ‘Van wetenschappelijke geografie naar klaslokaal’ door Hans Palings
Hans Palings is voor veel docenten bekend als lerarenopleider van Fontys en Universiteit Utrecht. Hans vertelt over de nieuwe ontwikkelingen in de wetenschappelijke geografie. Kunnen we die gebruiken om de aardrijkskundelessen nog interessanter en relevanter te maken voor onze leerlingen? In plaats van het benadrukken van de vermeende ‘kloof’ tussen wetenschap en onderwijs is het beter om te bekijken wat we in het aardrijkskundeonderwijs kunnen met de nieuwe ontwikkelingen. Aan de hand van concrete werkvormen en leeractiviteiten gaan we daar mee aan de slag.

16.30u ‘Petazzie me skruwsaus’ door Neeltje van den Vossenberg
Neeltje van den Vossenberg (Varendonck College, Asten) is werkzaam als docent/schrijver binnen het Technasium. Daarnaast geeft ze aardrijkskunde aan de reguliere havo en vwo-stroom en aan de tweetalige afdeling. Steeds vaker beinvloeden en versterken verschillende vakken elkaar binnen de school. In dit kader organiseerde Neeltje onlangs het project "Petazzie me skruwsaus" voor havo/vwo 3. Hierbij werkten verschillende vakken succesvol samen in een sociaal (en cultureel) geografisch project.

17.00u Korte pauze

17.15u Carrousel best practices
Aanwezige docenten kunnen met korte pitches laten zien wat zij al in hun eigen lessen doen. Ook kan de carrousel gebruikt worden om feedback van collega’s te vragen.

18.15u ‘Guerilla geografie’ door Wouter van den Berg
Wouter van den Berg (Sint-Joriscollege, Eindhoven) heeft gewerkt aan guerilla geografie.
Zijn leerlingen hebben plannen gemaakt om een lelijk stuk Eindhoven te verbeteren. Wouter legt uit wat de aanleiding was en hoe de gemeente reageerde op de ideeën van de leerlingen.

18:45u Walking dinner
Tijdens het diner vertellen Franc Boer, Jos Cuppen en Thomas Boeije over de toekomstplannen voor het OMO Kennisnetwerk Aardrijkskunde en wat jij kunt halen en brengen.

Voldoende ideeën en praktijkvoorbeelden dus, die je de volgende dag al kunt gebruiken.
Meer informatie: Franc Boer, f.boer@vanmaerlantlyceum.nl
Aanmelden? Klik hier.

Zie ook Uitnodiging 8 juni .pdf

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.